Ken jij de Ruta 99 om de kleine dorpen in de provincies Alicante, Castellón en Valencia te leren kennen?

Ken jij de Ruta 99 om de kleine dorpen in de provincies Alicante, Castellón en Valencia te leren kennen?
Beeld: Ruta99 / web

Ken jij de Ruta 99 om de kleine dorpen in de provincies Alicante, Castellón en Valencia te leren kennen?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Begin dit jaar heeft de toerisme afdeling van de Regionale overheid van de Comunidad Valenciana ofwel Valencia regio de Ruta 99 gepresenteerd. Het gaat om een speciale wandel-, fiets- of autoroute langs 24 dorpen waar minder dan 100 inwoners zijn te vinden in de provincies Valencia, Castellón en Alicante. De vraag is echter, ken jij de deelnemende dorpen al? Bekijk ook de video onderaan dit artikel en bekijk HIER foto’s van de deelnemende dorpen.

De bekende Route 66 is de historische snelweg die de Verenigde Staten over 4.000 km doorkruist, van Chicago naar Los Angeles. De Valenciaanse Ruta 99 is de weg die je dichter bij de meest onbewoonde gebieden van de Valencia regio brengt. Een route die 24 Valenciaanse dorpen met minder dan 100 inwoners verbindt, van Famorca in de provincie Alicante via Sempere in de provincie Valencia tot Herbés in de provincie Castellón. 

Ruta 99 bestaat uit een paspoort, in de stijl van de Camino de Santiago, die je in elk van deze gemeenten kunt laten afstempelen. Met het gezin in de auto, rustig aan met de camper, op de motor, op de fiets of te voet … Ruta 99 verbindt de bezoekers en ook de inwoners van de Valencia regio met het vaak onbekende binnenland van de autonome regio.

Er is een speciale website genaamd ruta99.gva.es met alle informatie over de route inclusief een kaart, de deelnemende dorpen en meer interessante weetjes, helaas alleen in het Spaans en Valenciaans. Ruta 99 is een open project en de kans is groot dat in de toekomst meer dorpen zullen meedoen aan deze toeristische route door het binnenland van een van Spanje’s meest toeristische regio’s.

Het gaat tijdens de Ruta 99 om 17 gemeenten in de provincie Castellón: Herbés, Palanques, Vallibona, Villores, Castell de Cabres, Higueras, Matet, Pavías, Sacañet, Espadilla, Fuente la Reina, Fuentes de Ayódar, Torralba del Pinar, Torrechiva, Vallat, Villamalur en Villanueva de Viver. In de provincie Valencia gaat het om de volgende 3 dorpen: Puebla de San Miguel, Sempere en Carrícola. In de provincie Alicante nemen  ook 4 dorpen deel aan de Ruta 99, te weten Benillup, Benimassot, Famorca en Tollos. Bekijk HIER foto’s van de dorpen.

Ga naar de inhoud