Search
menu
Search

Ikea Málaga bestaat 10 jaar en dat is een feestje waard

Oeps ... foto ontbreekt!

Ikea Málaga bestaat 10 jaar en dat is een feestje waard

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Tien jaar geleden in 2007 werd de Ikea in Málaga geopend en vanaf dag één is dat een succes geworden. Nu tien jaar later in 2017 heeft de Ikea Málaga meer dan 28,7 miljoen bezoekers waarvan een groot deel ook klanten over de vloer gehad. 79% van deze klanten kwamen uit de provincie Málaga maar er waren ook klanten uit de provincies Granada (8%), Córdoba (4%) en Jaén (2%), regio’s waar geen eigen Ikea te vinden is.

De Ikea Málaga is uitgegroeid tot een referentie in de provincie Málaga en ver daarbuiten. Ondertussen werken er 470 personen waarvan 268 vrouwen en 202 mannen, aldus de krant La Opinión de Málaga. In die krant is ook te lezen dat de meest verkochte artikelen gedurende deze 10 jaar de Hemnes bank, Malm bed en Ektorp bank zijn die samen met de Billy boekenkast bovenaan de lijsten van meest verkochte artikelen staan.

Gedurende de 10 jaar werden er 778.000 Bumerang kledinghangers, 246.000 Förnuft 24 stuks bestekset en 246.000 Skubb opbergdozen verkocht. Ook het restaurant heeft goede zaken gedaan met meer dan 14 ton aan Zweedse gehaktballetjes, 1,8 miljoen hot dogs en 380.000 liter frisdrank. Het restaurant en andere eetpunten hebben 13,2 miljoen klanten ontvangen tussen 2007 en 2017.

Om het tienjarig bestaan te vieren begint de Ikea op zaterdag 30 september met veel speciale aanbiedingen en daarnaast veel activiteiten en workshops voor de hele familie. Bezoek de website van Ikea Málaga (Spaans en Engels) voor meer informatie en aanbiedingen.

Ikea is continue bezig met het aantal winkels in Spanje uit te breiden al gaat dat proces vaak erg langzaam zoals in het geval van Tarragona (opening in 2018?) en Alicante (locatie en opening?). Op dit moment heeft Ikea al 16 winkels in heel Spanje zoals de winkels nabij Barcelona in Sabadell, Badalona en L’Hospitalet de Llobregat en de winkels bij Madrid in Alcorcón, San Sebastian de los Reyes en Ensanche de Vallecas. Verder zijn er winkels te vinden in Castilleja de la Cuesta (Sevilla), Málaga, Jerez (Cádiz), Barakaldo (Bizkaia), Pola de Siero (Asturië), Murcia, Zaragoza, A Coruña, Arroyo de la Encomienda (Valladolid) en Alfafar (Valencia).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?