Vermogens van Spaanse regeringsleden en andere politici gepubliceerd

Gobierno de España
Beeld: Gobierno de España

Vermogens van Spaanse regeringsleden en andere politici gepubliceerd

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op zaterdag zijn in de officiële Staatscourant (BOE) de vermogensverklaringen van de ministers en premier van de actuele regering maar ook die van in totaal 1.000 politici gepubliceerd. Daaronder bevinden zich de actuele premier van Spanje Pedro Sánchez maar ook de voormalige premier Mariano Rajoy en alle ministers.

Op deze lijst is te zien wat de politici aan vermogen (bienes patrimoniales) hebben en wat ze aan schulden hebben. De actuele premier van Spanje is Pedro Sánchez en die heeft volgens deze lijst een vermogen van 342.991 euro en een schuld van 192.027 euro. De voormalige premier van Spanje, Mariano Rajoy, staat op dezelfde lijst met een vermogen van 1.541.513 euro en een schuld van 28.819 euro.

De lijst

Om met de “rijkste” van de actuele regering (er zijn voormalige politici die meer bezit hebben) te beginnen staat bovenaan de lijst de actuele minister van Buitenlandse Zaken Josep Borrell met een vermogen van 2.774.489 euro en een schuld van 60.969 euro.

Als tweede op de lijst staat Isabel Celáa (woordvoerster van de actuele regering) met een vermogen van 1.626.933 euro en een schuld van 152.847 euro. De deze week in opspraak gekomen minister van Wetenschappen Pedro Duque (voormalige astronaut) heeft een vermogen van 1.520.466 euro en geen schuld. De minister van Sport en Cultuur José Guirao heeft een vermogen van 1.068.124 euro en geen schuld.

De tevens in opspraak gekomen minister van Justitie Dolores Delgado heeft een vermogen van 822.786 euro maar een torenhoge schuld van 518.000 euro. De minister van Defensie Margarita Robles heeft een vermogen van 755.563 euro en geen schuld terwijl de minister van Gezondheidszorg en Consumptie María Luisa Carcedo een vermogen heeft van 682.807 euro en geen schuld.

De minister met het minste vermogen is de die van Belastingzaken, María Jesús Montero, met 113.780 euro en een schuld van 122.742 euro. Meritxell Batet heeft als minister van Territoriaal Beleid een vermogen van 132.221 euro en een schuld van 113.936 euro.

Bekijk de hele lijst HIER (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.