skip to Main Content
Vermogens van Spaanse regeringsleden en andere politici gepubliceerd
Gobierno de España

Vermogens van Spaanse regeringsleden en andere politici gepubliceerd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Vermogens van Spaanse regeringsleden gepubliceerd

Gobierno de España

MADRID – Op zaterdag zijn in de officiële Staatscourant (BOE) de vermogensverklaringen van de ministers en premier van de actuele regering maar ook die van in totaal 1.000 politici gepubliceerd. Daaronder bevinden zich de actuele premier van Spanje Pedro Sánchez maar ook de voormalige premier Mariano Rajoy en alle ministers.

Op deze lijst is te zien wat de politici aan vermogen (bienes patrimoniales) hebben en wat ze aan schulden hebben. De actuele premier van Spanje is Pedro Sánchez en die heeft volgens deze lijst een vermogen van 342.991 euro en een schuld van 192.027 euro. De voormalige premier van Spanje, Mariano Rajoy, staat op dezelfde lijst met een vermogen van 1.541.513 euro en een schuld van 28.819 euro.

De lijst

Om met de “rijkste” van de actuele regering (er zijn voormalige politici die meer bezit hebben) te beginnen staat bovenaan de lijst de actuele minister van Buitenlandse Zaken Josep Borrell met een vermogen van 2.774.489 euro en een schuld van 60.969 euro.

Als tweede op de lijst staat Isabel Celáa (woordvoerster van de actuele regering) met een vermogen van 1.626.933 euro en een schuld van 152.847 euro. De deze week in opspraak gekomen minister van Wetenschappen Pedro Duque (voormalige astronaut) heeft een vermogen van 1.520.466 euro en geen schuld. De minister van Sport en Cultuur José Guirao heeft een vermogen van 1.068.124 euro en geen schuld.

De tevens in opspraak gekomen minister van Justitie Dolores Delgado heeft een vermogen van 822.786 euro maar een torenhoge schuld van 518.000 euro. De minister van Defensie Margarita Robles heeft een vermogen van 755.563 euro en geen schuld terwijl de minister van Gezondheidszorg en Consumptie María Luisa Carcedo een vermogen heeft van 682.807 euro en geen schuld.

De minister met het minste vermogen is de die van Belastingzaken, María Jesús Montero, met 113.780 euro en een schuld van 122.742 euro. Meritxell Batet heeft als minister van Territoriaal Beleid een vermogen van 132.221 euro en een schuld van 113.936 euro.

Bekijk de hele lijst HIER (PDF)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Vermogen is nogal een wijd begrip.
  Zijn er geen details bekend? Niet dat ik ze hoef te weten, maar als je dan toch het bekend maakt, geef dan ook aan wat en hoe. Nu kom je met cijfers als overheid die je op vele manier kan bekijken en dat roept wellicht meer vragen op dan nodig is.

 2. Het loont in Spanje dus zelfs niet om politicus te zijn.
  Uit de cijfers blijkt dat het erg lastig is om er een dikgevulde portemonnee over te houden. Misschien eens de cijfers van de plaatselijke vastgoedboeven publiceren?
  We hebben het Nederland nog niet zo slecht!

 3. Ik vind dit eerlijk gezegd een beetje ranzig. Ook politici hebben recht op privé. Het publiceren van deze lijst kan ook al snel leiden tot beoordelingen op basis van rijkdom, in plaats van op basis van beleid.
  Ik vraag me openlijk af of dit niet in strijd is met de privacy regels. Misschien dat iemand dat weet?

   1. Dan moeten ze het uiteraard zelf weten. Ik verwacht van een politicus dat hij/zij het goede voorbeeld geeft en dus netjes belastingaangifte doet en betaald. Salarissen zijn openbaar, logisch , want die worden uit de publieke middelen betaald. Vermogen vind ik privé . Dat hoef ik niet te weten, want dat is mijn zaak niet als belastingbetaler .

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by