Waar kun je ‘oktoberfest’ vieren in Spanje

Waar kun je ‘oktoberfest’ vieren in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Je hoeft tegenwoordig niet meer naar Duitsland te reizen als je wilt genieten van een Oktoberfest want er zijn genoeg alternatieven in Spanje te vinden. De herfst is begonnen en we nemen afscheid van september om oktober te omarmen. Dat doen we niet met lege handen maar met bier, pretzels en muziek tijdens de Oktoberfest of ‘Fiesta de Cerveza’.

Het grootste bierfeest ter wereld wordt traditiegetrouw gevierd in München maar het is allang niet meer nodig om naar de Zuid-Duitse stad te reizen als je een feestje wilt vieren om de herfst te verwelkomen. In de hoofdstad van Beieren wordt de Oktoberfest tussen 21 september en 6 oktober (2019) gevierd maar dat kan soms langer in Spanje. Hieronder een kort overzicht van enkele grote en bekende ‘Fiestas de Cerveza’ in Spaanse steden.

Barcelona

De Catalaanse stad viert tussen 3 en 13 oktober gedurende 10 dagen het Oktoberfest. Dat gebeurt alweer voor het 8e jaar en is elk jaar weer een succes. De plaats waar dit gevierd wordt is elk jaar hetzelfde, de Plaza del Univers bij de Fira de Barcelona tegen de Montjuïc berg aan. De entree is gratis maar daarna dien je wel de worsten, pretzels, het varkensvlees en natuurlijk het bier wel te betalen. 

View this post on Instagram

Llamémoslo familia ❤️ #okotberfest2018

A post shared by Ari Rivero (@ariadnarn) on

Madrid

Voor het eerste (en grootste) Oktoberfest van de Spaanse hoofdstad Madrid zijn we al iets te laat want deze is begonnen op 26 september en is op zaterdag 28 september geëindigd. Maar zet het bierfeest in de agenda voor volgend jaar want dan is de Oktoberfest weer van de partij in Madrid. Dit Madrileens bierfeest wordt gevierd bij het Estación de Chamartín. Ook in Madrid is de entree gratis waarna de rest in de biergarten betaald dient te worden.

Madrid heeft nog een tweede Oktoberfest dus als je de eerste gemist hebt kun je op 24, 25 en 26 oktober naar het WiZink Center gaan voor het alweer het 6e Oktoberfest. Daar is de entree 15 euro maar zul je kunnen genieten van veel live muziek en andere optredens. Wees er snel bij want bij de voorgaande edities werd het bordje ‘completo’ of vol al snel opgehangen.

Calpe

In Calpe in de Valencia regio wordt wellicht wel het oudste Oktoberfest van Spanje gevierd. De eerste editie vond plaats in 1987 en sindsdien is dit Valenciaans bierfeest uitgegroeid tot een van de populairste feesten van de Costa Blanca. Het Oktoberfest in Calpe vindt plaats van 2 tot en met 13 oktober. 

Zaragoza

Tussen 4 en 12 oktober wordt er ook een Oktoberfest gevierd in de Aragonese hoofdstad Zaragoza. Deze vindt plaats in het parque de atracciones en viert dit jaar alweer de 26e editie. De Oktoberfest in Zaragoza valt deels samen met de populaire stadsfeesten van Pilar waardoor het extra druk is in de feesttenten.

Palma

Ook op het Balearen eiland Mallorca viert men een Oktoberfest. Deze feesten worden naast de lokale bevolking ook veel bezocht door Duitsers die of op het eiland wonen of daar op vakantie zijn. Het bierfeest is op 20 september reeds begonnen en zal nog tot en met 6 oktober te vinden zijn in de Sala Magna van het Pueblo Español. De entree is net zoals voorgaande jaren weer gratis maar er kunnen maar maximaal 1.500 feestvierders in dus wees op tijd!

Calella

Mocht je aan de Costa Brava zijn en zin hebben in een bierfeestje dan kun je tussen 28 september en 13 oktober terecht in Calella. Daar vindt alweer het 32e Oktoberfest plaats. Een must voor de Costa Brava gangers.

LET OP: Dit is slechts een kort overzicht van enkele bekende en grote Oktoberfest feesten in Spanje die nog moeten plaatsvinden. Er zijn er meer die vaak op lokaal niveau plaatsvinden en er zijn feesten die reeds hebben plaatsgevonden. Weet jij nog zo’n feestje laat het ons dan weten via een reactie.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik heb er foto’s van, maar kan deze hier niet plaatsen, klopt dat?

En dan Moros y Cristianos zeker vieren in Duitsland? Jongens wat een waanzin dit. Laten we gewoon de cultuurfeesten houden in het land waar dat hoort. Dat maakt een land ook leuk om heen te gaan.

Bier drinken doet ik gewoon lekker thuis, heeft niemand er last van.

Hallo. Vanuit Empuria Brava aan de costa brava organiseren wij al 3 jaar een geweldig octoberfeest. Er komt een schlsgerband zelfs over uit Duitsland. Vandaag laatste dag. Altijd op t laatste weekend v september.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.