Het Spaanse woord of zin van de dag (107)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (107)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Dinsdag 29 september

El martes 29 de septiembre 2020
uitspraak: el martes beentinwebe de septjembre dosmielbeente

Op verzoek deze week een beetje Spaanse woordenschat over huizen opknappen, verbouwingen, schoonmaken en inrichten. Gelukkig helpen jullie mij met ideeën voor het Spaanse woord of zin van de dag, want anders kom ik niet richting nummer 200. Laat het mij vooral weten via info@supergoedspaansleren.nl of uiteraard in onze Besloten Facebook Groep: www.facebook.com/groups/gratisspaanselessen  

Weet je dat alle woorden en grammatica die je nodig hebt om in Spanje te wonen of op vakantie te gaan, je leert in mijn Beginners + Semi-Gevorderden cursus. Dus als je graag snel en makkelijk Spaans wilt leren dan heb ik een unieke en leuke lesmethode voor je. 

  • De enige ter wereld waarmee je in een korte tijd ontzettend veel leert. Kijk maar eens via www.supergoedspaansleren.nl/cursussen-overzicht en mocht je vandaag of morgen starten met een complete cursus dan krijg je 2 hulpmiddelen ter waarde van 85 euro gratis erbij: 75+ Spaans minuutje elke dag en 80+ podcasts gratis toegevoegd aan je account op de cursuswebsite. Supercool natuurlijk. Vind je deze superaanbieding vervelend? Dan wil ik alleen maar zeggen, werk jij altijd gratis? En daarbij, het zou heel onaardig en egoïstisch zijn van mij als ik niet met de hele wereld zou delen dat ik een unieke NIEUWE en bijzondere leuke lesmethode heb, waarmee je als enige ter wereld snel en makkelijk Spaans leert. 
  • Je hoeft er geen jaren meer voor uit te trekken en je hoeft ook nooit meer te verdwalen in de oh zo moeilijke Spaanse grammatica. Dat is toch geweldig en toegankelijk voor iedereen en alle leeftijden. In 16 of 32 weken leer jij ALLES wat je nodig hebt. Top toch. En je krijgt ook nog levenslang toegang en altijd hulp via de groep op de cursuswebsite. 
  • Productos de limpieza. – uitspraak: prodoektos de limpiejeza (slissende z). Schoonmaakproducten
  • Decorar una casa – uitspraak: dekorar oena kasa. Een huis inrichten / decoreren
  • La decoración – uitspraak: la dekoracjon (slissende c) – De decoratie
  • Renovar una casa – uitspraak: renobar oena kasa – Een huis renoveren
  • La renovación – uitspraak: la renobacjon (slissende c) – De renovatie
  • Construir una casa – uitspraak: konstroeier oena kasa – Een huis bouwen
  • La construcción – uitspraak: la konstroekcjon (slissende c) – De constructie / het bouwwerk
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.