Search
menu
Search

Dit is het Spaanse dorp met het beste klimaat van Europa

Dit is het Spaanse dorp met het beste klimaat van Europa
Beeld: via canva.com

Dit is het Spaanse dorp met het beste klimaat van Europa

Als we denken aan een plek om permanent te gaan wonen, is een van de belangrijkste factoren de kwaliteit van leven in die gemeente. Maar ook het klimaat is van doorslaggevend belang, want laten we eerlijk zijn, we houden van goed weer. Daarom willen we je vertellen wat het beste klimaat heeft van alle Spaanse dorpen in Europa. En het heeft deze titel al 15 jaar.

Volgens een studie van het bedrijf meteogroup is dat Torrox, gelegen in de Axarquía-streek, in de provincie Málaga (Andalusië) aan de Costa del Sol. Zoals we je al eerder hebben verteld, mag Torrox zich al 15 jaar het dorp met het beste klimaat noemen, omdat het hier 365 dagen per jaar goed weer is. De gemiddelde jaartemperatuur in de gemeente ligt rond de 18 graden. Bovendien zijn de temperaturen in de zomer niet erg hoog en is er in de winter geen grote daling.

Torrox ligt tussen de bergen, aan de voet van de Sierra de Almijara. Op deze manier is het beschermd tegen de wind door de bergen in de winter en verzacht de Middellandse Zee de temperatuur. Met een oppervlakte van 51 km² ligt het dorp op 145 meter boven zeeniveau, op 42 kilometer van Málaga. Er wonen ongeveer 20.000 mensen en als je er doorheen loopt, ontdek je dat de straten smal zijn en de witte huizen overheersen.

De bijzonderheid van Torrox, net als andere dorpen aan de Costa del Sol, is dat je Torrox Costa en Torrox Pueblo hebt.

Wat te zien in Torrox costa: De ruïnes van de villa Claviclum, waar je de keramiekovens, de necropolis en de baden kunt vinden. Het scheepswrak van het schip El Delfín, ook wel bekend als de Rijstboot.

Wat te zien in Torrox pueblo: Het Plaza de la Constitución, een van de ontmoetingspunten van het dorp, waar ook de kerk van Nuestra Señora de la Encarnación staat. De Plaza de la Hoya, de kerk van San Roque, enz.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?