Van Mercadona supermarkt naar ‘Mercaurante’ in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
SpanjeVandaag
Beeld: SpanjeVandaag

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Iedereen kent de Mercadona supermarkt inmiddels wel maar wist je dat er supermarkten zijn van deze Spaanse keten die een kleine ruimte aanbieden aan de klanten waar ze de in de supermarkt gekochte maaltijden kunnen nuttigen. Daarom heeft men de naam Mercadona verbasterd naar Mercaurante, een combi van MERCadona en restAURANTE … al is dat niet helemaal waar want het is een samenvoeging van MERcado en restAURANTE ofwel markt en restaurant.

Mercadona biedt steeds meer kant-en-klaar maaltijden aan en de nieuwe keukens (Listo para comer) die diverse nieuwe supermarkten hebben bieden hele maaltijden aan die ter plaatse gemaakt worden en samengesteld kunnen worden door de klanten. Daarnaast zijn er ook salades te vinden die zo genuttigd kunnen worden en veel meer … het is immers een supermarkt.

Met name de mensen in de grote steden die tijdgebrek hebben als het op het eten aan komt of die personen die liever niet het halve maandsalaris willen uitgeven aan een ‘menu del día’ of eten in restaurants elke dag, is het snel kopen van goedkoop eten in de Mercadona (en elke andere supermarkt die dit aanbiedt) een goedkope en snelle optie.

Op dit moment zijn er nog niet veel Mercadona supermarkten die geschikt zijn om te eten maar in de winkel in de Madrileense wijk Ciudad Lineal is dit wel mogelijk. Daar heeft men in een hoek tafels en stoelen geplaatst waar de klanten hun in de supermarkt gekochte maaltijden kunnen nuttigen.

In het geval van deze supermarkt gaat het over twee tafels voor vier personen en een tafel voor twee personen en een speciale tafel voor mensen in een rolstoel. Er staan magnetrons om eten op te warmen en er zijn plastic (en dat is jammer) bestek, bekers van papier en servetten te vinden die gratis gebruikt kunnen worden door de maximaal 11 personen die er kunnen eten tegelijkertijd.

Concept van mercaurante

Zoals we hierboven al schreven lijkt het erop dat het een Mercadona uitvinding is maar in feite bestaan de mercaurantes al langer. Mercaurante is een combinatie van de woorden MERCado en restAURANTE maar in het geval van de Mercadona kan dit ook zijn MERCadona en restAURANTE.

De mercaurantes bestaan in gewone markthallen maar zouden ook bij andere supermarkten kunnen ontstaan zoals de Carrefour, Día, Lidl, Alcampo en Aldi. De Carrefour heeft wel een bar in de grote hypermarkten waar ook iets gegeten kan worden maar in dat geval gaat het niet om eten dat in dezelfde supermarkt is gekocht maar in de bar zelf.

Mening

De Mercadona is wellicht een van de eerste grote supermarktketens in Spanje die aan het experimenteren is met de mercaurante in de winkels in de grote steden maar wat vindt jij, is het een goed idee en zou jij kant-en-klaar maaltijden kopen en opeten in dezelfde supermarkt?

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.