Van Mercadona supermarkt naar ‘Mercaurante’ in Spanje

SpanjeVandaag
Beeld: SpanjeVandaag

MADRID – Iedereen kent de Mercadona supermarkt inmiddels wel maar wist je dat er supermarkten zijn van deze Spaanse keten die een kleine ruimte aanbieden aan de klanten waar ze de in de supermarkt gekochte maaltijden kunnen nuttigen. Daarom heeft men de naam Mercadona verbasterd naar Mercaurante, een combi van MERCadona en restAURANTE … al is dat niet helemaal waar want het is een samenvoeging van MERcado en restAURANTE ofwel markt en restaurant.

Mercadona biedt steeds meer kant-en-klaar maaltijden aan en de nieuwe keukens (Listo para comer) die diverse nieuwe supermarkten hebben bieden hele maaltijden aan die ter plaatse gemaakt worden en samengesteld kunnen worden door de klanten. Daarnaast zijn er ook salades te vinden die zo genuttigd kunnen worden en veel meer … het is immers een supermarkt.

Met name de mensen in de grote steden die tijdgebrek hebben als het op het eten aan komt of die personen die liever niet het halve maandsalaris willen uitgeven aan een ‘menu del día’ of eten in restaurants elke dag, is het snel kopen van goedkoop eten in de Mercadona (en elke andere supermarkt die dit aanbiedt) een goedkope en snelle optie.

Op dit moment zijn er nog niet veel Mercadona supermarkten die geschikt zijn om te eten maar in de winkel in de Madrileense wijk Ciudad Lineal is dit wel mogelijk. Daar heeft men in een hoek tafels en stoelen geplaatst waar de klanten hun in de supermarkt gekochte maaltijden kunnen nuttigen.

In het geval van deze supermarkt gaat het over twee tafels voor vier personen en een tafel voor twee personen en een speciale tafel voor mensen in een rolstoel. Er staan magnetrons om eten op te warmen en er zijn plastic (en dat is jammer) bestek, bekers van papier en servetten te vinden die gratis gebruikt kunnen worden door de maximaal 11 personen die er kunnen eten tegelijkertijd.

Concept van mercaurante

Zoals we hierboven al schreven lijkt het erop dat het een Mercadona uitvinding is maar in feite bestaan de mercaurantes al langer. Mercaurante is een combinatie van de woorden MERCado en restAURANTE maar in het geval van de Mercadona kan dit ook zijn MERCadona en restAURANTE.

De mercaurantes bestaan in gewone markthallen maar zouden ook bij andere supermarkten kunnen ontstaan zoals de Carrefour, Día, Lidl, Alcampo en Aldi. De Carrefour heeft wel een bar in de grote hypermarkten waar ook iets gegeten kan worden maar in dat geval gaat het niet om eten dat in dezelfde supermarkt is gekocht maar in de bar zelf.

Mening

De Mercadona is wellicht een van de eerste grote supermarktketens in Spanje die aan het experimenteren is met de mercaurante in de winkels in de grote steden maar wat vindt jij, is het een goed idee en zou jij kant-en-klaar maaltijden kopen en opeten in dezelfde supermarkt?

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
13 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

als je de kwaliteit buiten beschouwing laat dan is het nog niet echt gezellig … zie foto 1

Het consumeren van kant-en-klaar voedsel uit de supermarkt moet juist worden ontmoedigd, want het bevat vaak teveel zout en suiker. Het zijn vaak gerechten met weinig groenten, de salades daargelaten. Er gaat niets boven zelf koken, veel gezonder en goedkoper!
Waarschijnlijk is het niet mogelijk verse producten bij de Mercadona te kopen, hier thuis een gezonde maaltijd van te maken en deze op te warmen in hun magnetron? 😉

Hier in Pego is de Mercadona ook In 1 maand dicht geweest en er is dag en nacht non stop gewerkt om het nieuwe concept te verwezenlijken.
Op 25 oktober jl. was het zover en heeft onze Mercadona ook een “eethoek” en Vers pakketten! Het is een mooie super geworden en alles is toppie verzorgd.
Er is zelfs een magnetron, alleen jammer dat er ook weer plastic bestek etc. Bij ligt.
Ik heb het nog niet geprobeerd maar zal binnenkort weleens een hamburgertje kopen en daar opeten.

Buiten de Chinees is het hard zoeken naar een menu voor 8 euro. De prijs ligt hier toch meer op 10 of 11 euro.
De mensen die eten bij Mercadona willen snel hun buik vullen, dus die willen geen menu wat min. een uur duurt. Ben wel benieuwd wat de kwaliteit is.

Fijn die Hollanders die kunnen rekenen daar is geen spelt tussen te krijgen een salade voor € 4,00 en een hoofdgerecht voor € 4,00 deze Mevr. of meneer M.v.d.V. heeft gelijk. In een Spaans restaurant met een Menu del Dia kun eten voor € 8,50, vaak zit daar nog een biertje of glas wijn ( rekenen!!!) bij en de koffie er na ook. Drie gangen en goed natuurlijk! in een Spaans restaurant waar je ook nog eens bediend wordt is natuurlijk veel fijner dan in een spaans benauwd hoekje te zitten. Mercadona is een goede supermarkt maar ze moeten het… Lees verder »

In Nederland bij de COOP bij station Utrecht Vaartsche Rijn hebben ze al lang zo’n eethoek, reuze handig?

In Torrevieja , Aguas Nuevas, is men momenteel ook bezig de verbouwing naar zulk concept. Opening op 5 december.

In Benijofar (alicante) daar is dat al mogelijk in de supermarkt.
Goed idee en de vers bereide maaltijden, paellas etc zijn zeer lekker

De salad bar is heel verzorgd.
De burgers en vers bereide maaltijden zijn ook heel lekker!
Wij hebben er vorige zomer regelmatig gebruik van gemaakt!

Zoveel kant en klaar spul heeft de Mercadona niet, er is een hoekje in de koeling met wat keuzes maar dan houd het ook echt op. Het enige wat ik daarvan heel soms eet is Lomo en Salsa.

Ik heb van de week een bakje Lasagna meegenomen uit de kant-en-klaar afdeling van Mercadona. Als ik het me goed herinner: 3.80 euro. Ik vond het niet lekker. Veel te veel suiker. De kaas smaakte nergens naar. In het geheel smaakte het eigenlijk nergens naar. Het was dus duidelijk geen succes. Ben niet van plan om nog ander kant-en-klaar voedsel uit te proberen.

Het bijkomstige is dat je op deze manier in contact komt met andere mensen die tussendoor ook een hapje komen nuttigen, dus op sociaal vlak zeker een plus punt.

Maar als ik de prijzen op de foto zie,dan is een menu del dia goedkoper. Dan heb je 3 gangen plus wijn en water. Hier kan dat al voor 8,50
Dus wat er in het verhaal staat, dat de mensen dan goedkoper kunnen eten is niet wasr. Alleen een salade kost 4 euro. Lasagna 4 euro. Dan zit je al op 8 euro en je heb je nog geen drinken en een nagerecht.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.