Catalonië wil een eigen NASA en nanosatellieten voor 18 miljoen euro

Catalonië wil een eigen NASA en nanosatellieten voor 18 miljoen euro
Beeld: Freepik

Catalonië wil een eigen NASA en nanosatellieten voor 18 miljoen euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De autonome regio Catalonië wil een ‘digitaal land’ zijn en heeft het ruimteprogramma NewSpace aangekondigd. Dat is te vergelijken met een eigen NASA op zijn Catalaans. De Generalitat de Catalunya zal de komende vier jaar minstens 18 miljoen euro investeren in een project waaronder het lanceren van eigen nanosatellieten die de regio de lucht in wil schieten.

Middenin een wereldwijde pandemie met elke dag duizenden geïnfecteerden en tientallen doden in de autonome regio Catalonië, heeft de regio besloten mee te doen in de ruimterace door en eigen regionale NASA op te zetten. 

De plannen zijn om in 2020 en 2021 tenminste 2,5 miljoen euro te investeren in het oprichten het Catalaanse ruimteagentschap NewSpace en door twee nanosatellieten te lanceren om de komende jaren minstens 1.200 banen te genereren.

Het doel is om Catalonië als een digitaal ‘land’ op de digitale wereldkaart te plaatsen, niet alleen voor eigen gebruik maar ook voor als producent van digitale technologieën. 

Op dit moment is de Catalaanse overheid op zoek naar de geschikte producent voor de ‘ nanosatélites’ waarvan er twee gelanceerd moeten worden de komende twee jaar gevolgd door tien anderen om een sterrenbeeld (constelación) van twaalf nanosatellieten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.