Politie arresteert man in Vélez-Málaga voor verwaarlozing honden

Politie arresteert man in Vélez-Málaga voor verwaarlozing honden
Beeld: Policia Nacional

Politie arresteert man in Vélez-Málaga voor verwaarlozing honden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Policía Nacional heeft in de kustplaats Vélez-Málaga aan de Costa del Sol een 38-jarige man aangehouden voor het verwaarlozen van twee honden. De ondervoede en aan hun lot overgelaten honden bevonden zich vol in de zon op een dakterras van een appartementencomplex.

De politie ging op onderzoek uit nadat ze een melding kregen van twee honden die er slecht aan toe waren. In veel gevallen neemt de politie dit soort zaken serieus en ook in dit geval werden de honden op het dakterras gevonden en meteen overgedragen aan dierenartsen omdat de honden zwaar ondervoed waren en extreem mager. De honden werden daarna aan de de dierenopvang in Axarquia gegeven.

De honden bevonden zich tussen hun eigen uitwerpselen op een klein dakterras waar de bakken voor eten en drinken lange tijd leeg blijken te zijn. Verder lag een van de honden aan een ketting waardoor deze zich nauwelijks kon bewegen, iets wat verboden is in Spanje.

Nadat de honden aan de dierenopvang waren gegeven ging men op zoek naar de eigenaar wat een 38-jarige man bleek te zijn die in het appartementencomplex woonachtig is. De man gaf meteen toe dat de honden van hem zijn. De man vertelde de agenten dat hij zich bezighield met het fokken en tentoonstellen van honden. 

De man probeerde uit te leggen dat hij er financieel en emotioneel slecht aan toe was maar dat weerhield de agenten niet om de man in de boeien te slaan en mee te nemen vanwege mogelijke verwaarlozing van dieren.

Ga naar de inhoud