Spaanse fotograaf wint European Wildlife Photographer of the Year 2021 competitie

Spaanse fotograaf wint European Wildlife Photographer of the Year 2021 competitie
Beeld: Medusa Ballet van Ángel Fitor / GDT

Spaanse fotograaf wint European Wildlife Photographer of the Year 2021 competitie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het is de Spaanse fotograaf Ángel Fitor gelukt om de winnaar te worden van de European Wildlife Photographer of the Year 2021 competitie. Dat lukte de uit Alicante komende fotograaf met de foto ‘medusa ballet’ ofwel het ballet van de kwallen waarmee hij andere fotografen achter zich liet in de strijd voor de felbegeerde titel.

In 2019 wist Ángel Fitor al de derde prijs in de categorie natuurfotografie bij de World Press Photo te winnen en nu is het de Spaanse fotograaf gelukt om de eerste prijs te winnen bij de European Wildlife Photographer of the Year 2021 die elk jaar georganiseerd wordt door de German Society for Nature Photography (GDT).

De winnende foto werd al in 2014 gemaakt in de Mar Menor die daarna alleen maar te maken heeft gehad met de ene na andere ecologische ramp. De elf kwallen die op de foto te zien zijn, zijn het resultaat van elf flitsen. Ángel heeft er zes jaar over gedaan om deze foto te kunnen maken nadat diverse eerdere pogingen mislukten.

Bekijk HIER alle foto’s in verschillende categorieën zoals vogels, zoogdieren, andere dieren, planten en schimmels, landschappen, de onderwaterwereld, mens en natuur, natuurstudio en jonge fotografen tot 14 jaar.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.