Spaanse vakantiegangers in Flevoland mishandelen ambulancepersoneel

Spaanse vakantiegangers in Flevoland mishandelen ambulancepersoneel
Beeld: 123rf

Spaanse vakantiegangers in Flevoland mishandelen ambulancepersoneel

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vier Spaanse vakantiegangers hebben dinsdagavond op het vakantiepark EuroParcs Zuiderzee in Biddinghuizen in de provincie Flevoland twee ambulancemedewerkers mishandeld. We lezen wel vaker dat Nederlanders op vakantie in Spanje zich misdragen maar in dit geval gaat het om Spaanse vakantiegangers in Nederland die erg agressief werden, aldus de regionale omroep.

Volgens omroep Flevoland hebben de twee ambulancemedewerkers fracturen opgelopen aan gezicht en ledematen toen ze naar een melding gingen over een gewonde bij het vakantiepark. Nadat ze het slachtoffer hadden onderzocht werd besloten deze persoon niet mee te nemen waarna een gespannen sfeer escaleerde in een mishandeling van de verpleegkundige en chauffeur.

De verdachten zijn vier Spaanse vakantiegangers, twee vrouwen van 20 en 21 jaar en twee mannen van 21 en 23 jaar. De verdachten werden door de politie meteen na de mishandeling gearresteerd en vastgezet en worden vrijdag voorgeleid.

Logischerwijze is men bij de GGD Flevoland en Regionale Ambulancevoorziening in de provincie behoorlijk geschrokken van dit gewelddadig incident. Net zoals de GGD vindt de politie dat geweld tegen hulpverleners onacceptabel is omdat juist zij een verantwoordelijke rol hebben in de samenleving en alleen met wederzijds respect hun werk kunnen doen.

Ga naar de inhoud