Spaanse vakantiegangers in Flevoland mishandelen ambulancepersoneel

Spaanse vakantiegangers in Flevoland mishandelen ambulancepersoneel
Beeld: 123rf

Spaanse vakantiegangers in Flevoland mishandelen ambulancepersoneel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Vier Spaanse vakantiegangers hebben dinsdagavond op het vakantiepark EuroParcs Zuiderzee in Biddinghuizen in de provincie Flevoland twee ambulancemedewerkers mishandeld. We lezen wel vaker dat Nederlanders op vakantie in Spanje zich misdragen maar in dit geval gaat het om Spaanse vakantiegangers in Nederland die erg agressief werden, aldus de regionale omroep.

Volgens omroep Flevoland hebben de twee ambulancemedewerkers fracturen opgelopen aan gezicht en ledematen toen ze naar een melding gingen over een gewonde bij het vakantiepark. Nadat ze het slachtoffer hadden onderzocht werd besloten deze persoon niet mee te nemen waarna een gespannen sfeer escaleerde in een mishandeling van de verpleegkundige en chauffeur.

De verdachten zijn vier Spaanse vakantiegangers, twee vrouwen van 20 en 21 jaar en twee mannen van 21 en 23 jaar. De verdachten werden door de politie meteen na de mishandeling gearresteerd en vastgezet en worden vrijdag voorgeleid.

Logischerwijze is men bij de GGD Flevoland en Regionale Ambulancevoorziening in de provincie behoorlijk geschrokken van dit gewelddadig incident. Net zoals de GGD vindt de politie dat geweld tegen hulpverleners onacceptabel is omdat juist zij een verantwoordelijke rol hebben in de samenleving en alleen met wederzijds respect hun werk kunnen doen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.