15 Spaanse spannende Halloween thrillers op Netflix

Oeps ... foto ontbreekt!

15 Spaanse spannende Halloween thrillers op Netflix

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het is Halloween en dan is het tijd voor thrillers en horror films waarvan er aardig wat te vinden zijn op streamingdiensten zoals het populaire Netflix. Aangezien er steeds meer Nederlanders en Belgen verliefd worden op Spaanse producties die in de meeste gevallen ook Spaans gesproken zijn, geven wij een overzicht van spannend films die op Netflix te vinden zijn om tijdens Halloween te kijken. (onderstaande trailers zijn hoofdzakelijk in het Spaans). LET OP: sommige films zijn niet in alle landen te zien.

1. Verónica

Een waargebeurd verhaal in Madrid 1991 waar een tienermeisje dat thuis op haar broertje en zusje past vermoedt dat na een seance op school er een kwade geest hun appartement is binnengedrongen.

2. No dormirás

Nadat een beginnende actrice meedoet aan een filmproject in een verlaten klooster begint ze allerlei hallucinaties te krijgen en gebeuren er allerlei vreemde en angstaanjagende dingen.

3. La Influencia

Alicia is terug in haar ouderlijke huis om met haar zus voor hun comateuze moeder te zorgen. Ze krijgt echter te maken met een duistere kracht van vroeger die haar kind bedreigt.

4. Contratiempo

Een jonge zakenman wordt wakker naast zijn dode minnares. Hij huurt een beroemde advocaat in om erachter te komen waarom hij wordt verdacht van moord.

5. Solo

In een afgelegen gebied van de Canarische Eilanden valt een surfer van een klif. Tijdens zijn overlevingsstrijd denkt hij na over zijn leven en oude liefdes. Dit is een waargebeurd verhaal.

6. Cuando los Ángeles duermen

Nadat een zakenman achter het stuur in slaap valt en een vrouw aanrijdt, veroorzaken de interacties met haar bange vriendin een reeks van duistere gebeurtenissen.

7. Errementari

Een man verkocht zijn ziel aan de duivel maar als iemand een demon aankan dan is hij het wel. Vreemde film maar leuk genoeg om naar te kijken.

8. Secuestro

Als de zoon van een advocate wordt ontvoerd en later getraumatiseerd wordt teruggevonden, neemt zij het recht in eigen hand waardoor de boel danig uit de hand loopt.

9. La piel que habito

In dit geval gaat het om een film van de bekende Spaanse film regisseur Pedro Almodóvar die de acteur Antonio Banderas een spannende hoofdrol heeft gegeven en een plastische chirug speelt. Hij probeert de dood van zijn echtgenote te overkomen door de huid van een andere vrouw aan te passen.

10. 7 años

Vier zakenpartners hebben een misdaad gepleegd waar wie neemt de schuld op zich? Op een gespannen avond wordt hun loyaliteit getest en komen wreedheden naar boven.

11. la Isla Mínima

Een misdaadfilm waarin alles draait om een vermiste persoon en de zoektocht naar het slachtoffer en de seriemoordenaar in Andalusië.

12. Rec

Uiteraard mag deze Spaanse horrorfilm niet ontbreken in dit lijstje. REC (2007), REC 2 (2009), REC 3: Genesis (2012) en REC 4: Apocalypse (2014) zijn de ultieme Spaanse horrorfilms die opnieuw bij Netflix te zien zijn. In de eerste REC film is te zien hoe een programmamaakster samen met haar cameraman op pad gaan om een reportage te maken en de brandweer in Barcelona volgen. Wat daarna allemaal gebeurt … dat moet je zelf maar bekijken.

Niet (meer) op Netflix te zien:

13. Nieve negra

Een man keert terug naar het Argentijnse Patagonië en wil dat zijn broer, met wie hij nauwelijks contact heeft, hun afgelegen land verkoopt. Oude wonden worden weer opengereten waarna er spannende momenten volgen.

14. El Orfanato

Laura leidt een weeshuis dat ze wil gebruiken als tehuis voor gehandicapte kinderen. Alles lijkt goed te gaan totdat hun zoontje Simón onzichtbare vriendjes zegt te hebben waar hij vreemde spelletjes mee speelt. Op een dag verdwijnt Simón spoorloos. Laura is vastbesloten hem terug te vinden en roept hiervoor de hulp van medium Aurora in.

15. Los Otros

Een Spaans-Amerikaanse film van Alejandro Amenábar met in de hoofdrol Nicole Kidman die samen met haar kinderen in een spookhuis woont en allerlei vreemde situaties meemaken. Een spannende film met een onverwacht einde.

Ga naar de inhoud