‘Alicante City, where summer never ends’ is de nieuwe slogan in het Verenigd Koninkrijk

‘Alicante City, where summer never ends’ is de nieuwe slogan in het Verenigd Koninkrijk
Beeld: Turismo Alicante / web

‘Alicante City, where summer never ends’ is de nieuwe slogan in het Verenigd Koninkrijk

‘Alicante Stad, waar de zomer nooit eindigt’ is de Engelse slogan die de gemeente Alicante heeft gekozen om de stad te promoten in het Verenigd Koninkrijk. De slogan wordt vergezeld door een afbeelding van de stad Alicante, met daarop de mediterrane zon en de blauwe lucht. De gemeente wil met deze campagne het toerisme in de stad tijdens de wintermaanden stimuleren.

De Britse markt is een belangrijke markt voor het toerisme in Alicante. In de loop van het jaar vertegenwoordigde deze markt 23% van de hotelovernachtingen in de stad. In september was dit percentage gestegen tot 27,5%. Dit is een indicatie dat het belang van de Britse toerist voor Alicante toeneemt.

De gemeente Alicante lanceert een grote promotiecampagne in het Verenigd Koninkrijk. De campagne zal een maand lang plaatsvinden in vier steden die een directe vliegverbinding hebben met Alicante. De campagne heeft als doel de Britse markt te versterken en de groei ervan te stimuleren. De campagne wordt gesponsord door Turisme Comunidad Valenciana. 

De campagne omvat acties op in totaal 175 stadsbussen in Londen, Manchester, Edinburgh en Bristol met de afbeelding van Alicante en de slogan van de campagne ‘Alicante City, where summer never ends’. De bussen zullen de steden van 6 november tot 3 december doorkruisen.

Parallel aan deze campagne wordt een specifieke actie op social media uitgevoerd die zich uitstrekt tot andere delen van het Verenigd Koninkrijk waar ook directe vluchten naar Alicante vertrekken. Er zal ook reclame met afbeeldingen van de campagne worden gepubliceerd in het tijdschrift ‘High life’ dat wordt verspreid door British Airways onder zijn VIP-klanten.

Voor het najaar-winterseizoen zijn er vanuit 16 steden in het Verenigd Koninkrijk 5.236 vluchten gepland naar Alicante, met naar schatting 100.000 passagiers. Een groot deel van hen zijn reizigers die zonder een vooraf geboekt vakantiepakket komen en vormen het marktsegment dat het Patronaat voor Toerisme wil aantrekken.

Ga naar de inhoud