Dit is waarom overwinteren op de Canarische Eilanden een trend is

Dit is waarom overwinteren op de Canarische Eilanden een trend is
Beeld: via canva.com

Dit is waarom overwinteren op de Canarische Eilanden een trend is

De Canarische Eilanden zijn een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een bestemming in Spanje om te overwinteren. Dankzij hun geografische ligging en subtropische klimaat, bieden de eilanden een warme en zonovergoten omgeving. Dit is een welkome afwisseling voor de koude wintertemperaturen in de rest van Europa. Maar naast het warme weer, bieden de Canarische Eilanden ook een ontspannen levensstijl en er zijn talloze mogelijkheden om te genieten van de natuur, de cultuur en de gastronomie. Dit maakt de eilanden tot een ideale bestemming om te overwinteren.

Klimaat

De Canarische Eilanden hebben een uniek klimaat met een gemiddelde temperatuur van 23 graden, zelfs in de winter. Hierdoor is het mogelijk om de winter te ontvluchten en te genieten van een permanente lente. Je hoeft geen zware winterkleding mee te nemen, waardoor je bagage een stuk lichter wordt. De Canarische Eilanden krijgen ook veel zon, met bijna 5.000 zonuren per jaar. Dit zorgt voor langere dagen en meer energie.

Natuur

De winter is een ideale tijd om de natuurlijke schoonheid van de Canarische Eilanden te bewonderen. De hoger gelegen gebieden zijn dan vochtig, waardoor de verschillende tinten groen van de natuurgebieden beter tot hun recht komen. De Canarische Eilanden hebben vier nationale parken: El Teide, Timanfaya, Garajonay en Caldera de Taburiente. In deze parken vind je een grote verscheidenheid aan landschappen, van grillige vulkanische formaties tot weelderige bossen. De wandelpaden in de parken zijn goed onderhouden en bieden een unieke kans om de natuur van de Canarische Eilanden te ervaren.

Kust

De Canarische Eilanden zijn een paradijs voor liefhebbers van de zee. Met meer dan 1.500 kilometer aan kustlijn vind je er adembenemende kliffen, natuurlijke zwembaden en enkele van de beste stranden van Spanje. De zachte temperaturen maken het mogelijk om het hele jaar door te zwemmen in de Atlantische Oceaan. 

Erfgoed

De Canarische Eilanden zijn voor veel bezoekers een onbekende bestemming, maar ze hebben een rijke geschiedenis en cultuur. De eilanden zijn beïnvloed door verschillende beschavingen, wat resulteert in een unieke mix van culturele invloeden. Ongeacht welk eiland je kiest om te bezoeken, je vindt er historische en culturele bezienswaardigheden, zoals architectuur, beeldhouwkunst, musea, culturele centra en bezoekerscentra.

Levensritme

Een verandering van omgeving kan meer zijn dan alleen een verhuizing. Het levensritme op de Canarische Eilanden is rustig en ontspannend, wat een welkome afwisseling is voor mensen die de drukte van de stad willen ontvluchten. De eilanden zijn een geweldige plek om nieuwe energie op te doen en een gezondere levensstijl te beginnen. Daarnaast zijn de kosten van levensonderhoud op de Canarische Eilanden lager dan in Europa. Dit betekent dat bezoekers meer te besteden hebben aan accommodatie, restaurants, vrije tijd en cultuur.

Bron: Hallo Canarische Eilanden / web

Ga naar de inhoud