Search
menu
Search

Gemeenteraadslid neemt ontslag vanwege diefstal glijmiddel in apotheek

Gemeenteraadslid neemt ontslag vanwege diefstal glijmiddel in apotheek
Beeld: via canva.com

Gemeenteraadslid neemt ontslag vanwege diefstal glijmiddel in apotheek

De Spaanse politiek is een bron van verrassende nieuwsberichten geworden, vanwege de onverantwoordelijkheid van veel van de hoofdrolspelers. De laatste die in de kranten terecht is gekomen, is José Antonio Lahuerta Sopesens, gemeenteraadslid van Utebo, een gemeente in de provincie Zaragoza met minder dan 20.000 inwoners.

Deze politicus is aangeklaagd voor het meenemen van een flesje glijmiddel. Na haar dienst merkte de eigenaresse van de apotheek op dat het product ontbrak. Op dat moment bekeek ze de beveiligingsbeelden. Na het zien van de opgenomen diefstal waarschuwde ze de lokale politie van Utebo die geen moeite had om de politicus te herkennen. Kort daarna diende de apotheker een klacht in tegen hem en de Guardia Civil begon met het relevante onderzoek naar het gemeenteraadslid.

De ernst van de situatie heeft ertoe geleid dat de hoofdrolspeler zelf heeft besloten om zijn ontslag aan de andere raadsleden en zijn eigen politieke partij mee te delen. De wethouder heeft zijn besluit toegelicht door te verwijzen naar ‘gezondheid en rust’ na de grote opschudding die is ontstaan door de diefstal.

Ondanks zijn ontslag heeft de wethouder benadrukt dat de gebeurtenissen niet helemaal zijn gegaan zoals ze zijn beschreven in de kranten. Hij zegt deze moeilijke beslissing te hebben genomen om in deze gecompliceerde tijden aan zichzelf te denken.

Ga naar de inhoud