Skiën met zeezicht in Spanje

Skiën met zeezicht in Spanje
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

GRANADA – Spanje heeft in het hele land van het noorden in de Pyreneeën naar het zuiden in Andalusië in totaal 34 skigebieden die allemaal prachtig gelegen zijn in de bergen. Er is echter maar een skigebied waar je kunt genieten van de Moorse kunst, de tapas, het strand en … skiën met zeezicht.

Het skistation Sierra Nevada in Granada in Andalusië heeft op Twitter een foto geplaatst die werd genomen vanaf een van de pistes waarbij men op de achtergrond de Middellandse Zee ziet. Het is met recht een unieke foto die hoogstwaarschijnlijk nergens anders ter wereld genomen kan worden.

Het is een van die fotomomenten die waarschijnlijk veel skiërs op de pistes van de Sierra Nevada al eens meegemaakt hebben maar zo duidelijk als deze foto was het in ieder geval op Twitter nog niet te zien. De foto werd afgelopen dinsdag door het skistation geplaatst op Twitter waarna het regende (of sneeuwde) van opmerkingen.

Skigebied

De Sierra Nevada is een van Spanje’s grootste en meest bijzondere skigebieden. In totaal heeft het skistation 131 pistes waarvan 19 groene, 45 blauwe, 53 rode en 7 zwarte pistes. Er zijn in totaal 21 liften die de skiërs naar een skigebied van 110,4 km brengen. Het hoogste deel om te skiën is maar liefst 3.300 m en het laagste 2.100 m.

Skiën kost in de Sierra Nevada volgens de website infonieve op dit moment 48,50 euro per dag in het hoogseizoen en 37,80 euro per dag in het laagseizoen maar er zullen altijd aanbiedingen zijn.

Zou jij ook zo willen skiën? Of heb je zo al eens geskied?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.