Uitzichtpunt Mirador del Castillo in Benidorm heropend

Oeps ... foto ontbreekt!

Uitzichtpunt Mirador del Castillo in Benidorm heropend

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Het beroemde en veel gefotografeerde uitzichtpunt van Benidorm is heropend. De archeologische opgravingen zijn voorbij en de gemeente heeft het plein een facelift gegeven zodat de selfie makende bezoekers weer kunnen genieten van het fantastische uitzicht.

In juni dit jaar begon men met archeologische graafwerkzaamheden bij de Mirador del Castillo waardoor deze gedurende de hele zomer gesloten was voor de bezoekers. Er werd o.a. gezocht naar overblijfselen van het oude ‘Castillo de Benidorm’ dat 200 jaar geleden door de Britten werd verwoest.

Op de grote rots die de twee stranden van elkaar scheidt stond een fort dat de functie had om de stad te verdedigen tegen de invallen door Algerijnse en Berberse piraten in de 14de, 15de en 16de eeuw. Later werd het Kasteel verlaten en tegenwoordig staan er alleen nog enkele resten van muren op de rotsen van het uitkijkpunt, dat ook bekend staat als het ‘Balkon van de Middellandse Zee’.

Archeologen kregen van de gemeente tot 15 november de tijd om te zoeken naar overblijfselen waarna het plein en het uitzichtpunt in recordtempo werd klaargestoomd voor de winter zodat bezoekers weer gebruik kunnen maken van het beroemde uitzichtpunt.         

Op vrijdag vanaf 16 uur zal de Mirador weer opengaan na een behoorlijke facelift. Zo zijn delen van de vloer van de Mirador vervangen door glazen panelen zodat men naar de overblijfselen kan kijken terwijl op informatiepanelen in verschillende talen wordt uitgelegd wat er te zien is. 

Delen van de witte balustrade zijn ook vervangen door glazen panelen zodat men betere foto’s kan maken want het uitzichtpunt is immers de nummer één plek om selfies en vakantiefoto’s te maken. daarnaast is alles mooi geverfd, zijn er nieuwe banken en ziet alles er mooi uit. Het enige dat nog niet af is, is de verlichting.

Ga naar de inhoud