Uitzichtpunt Mirador del Castillo in Benidorm heropend

Uitzichtpunt Mirador del Castillo in Benidorm heropend
Beeld: Oude situatie / Adobe Stock

BENIDORM – Het beroemde en veel gefotografeerde uitzichtpunt van Benidorm is heropend. De archeologische opgravingen zijn voorbij en de gemeente heeft het plein een facelift gegeven zodat de selfie makende bezoekers weer kunnen genieten van het fantastische uitzicht.

In juni dit jaar begon men met archeologische graafwerkzaamheden bij de Mirador del Castillo waardoor deze gedurende de hele zomer gesloten was voor de bezoekers. Er werd o.a. gezocht naar overblijfselen van het oude ‘Castillo de Benidorm’ dat 200 jaar geleden door de Britten werd verwoest.

Op de grote rots die de twee stranden van elkaar scheidt stond een fort dat de functie had om de stad te verdedigen tegen de invallen door Algerijnse en Berberse piraten in de 14de, 15de en 16de eeuw. Later werd het Kasteel verlaten en tegenwoordig staan er alleen nog enkele resten van muren op de rotsen van het uitkijkpunt, dat ook bekend staat als het ‘Balkon van de Middellandse Zee’.

Archeologen kregen van de gemeente tot 15 november de tijd om te zoeken naar overblijfselen waarna het plein en het uitzichtpunt in recordtempo werd klaargestoomd voor de winter zodat bezoekers weer gebruik kunnen maken van het beroemde uitzichtpunt.         

Op vrijdag vanaf 16 uur zal de Mirador weer opengaan na een behoorlijke facelift. Zo zijn delen van de vloer van de Mirador vervangen door glazen panelen zodat men naar de overblijfselen kan kijken terwijl op informatiepanelen in verschillende talen wordt uitgelegd wat er te zien is. 

Delen van de witte balustrade zijn ook vervangen door glazen panelen zodat men betere foto’s kan maken want het uitzichtpunt is immers de nummer één plek om selfies en vakantiefoto’s te maken. daarnaast is alles mooi geverfd, zijn er nieuwe banken en ziet alles er mooi uit. Het enige dat nog niet af is, is de verlichting.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

4
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Anoniem

Prachtig

Anoniem

Jammer dat je de Algerijnen als piraten neer zet. Waarschijnlijk moest je iets lelijks zeggen in een mooi verhaal voor de balans.

De vos John

Echt prachtig wij hadden de pech dat ze er aan het werken waren in september

JOHANNA

DIT IS SUPER MOOI GEWORDEN TOPPIE

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.