Spaanse Soleá eindigt als derde bij Junior Eurovisiesongfestival

Spaanse Soleá eindigt als derde bij Junior Eurovisiesongfestival
Beeld: Soleá 'Palante' / RTVE

Spaanse Soleá eindigt als derde bij Junior Eurovisiesongfestival

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje stuurde de vooraf opgenomen videopresentatie van de negenjarige zangeres Soleá met het liedje ‘Palante’ (vooruit) naar Polen om deel te nemen aan het 18e Junior Eurovisiesongfestival. Soleá wist dit corona-liedjesfestival voor jongeren niet te winnen maar eindigde met 133 punten als derde terwijl de 11-jarige Valentina die Frankrijk vertegenwoordigde met ‘J’imagine’ de winnares werd.

In 2019 eindigde Melani met het liedje ‘Marte’ na een afwezigheid van 13 jaar van Spanje bij het Junior Eurovisiesongfestival ook als derde met 212 punten. Dit jaar wist Soleá opnieuw de derde plaats te halen voor Spanje met 133 punten, 60 punten van de jury en 73 punten van het mee stemmende publiek.

De Nederlandse meidengroep UNITY bestaande uit Demi, Maud, Jayda en Naomi wist met het liedje ‘Best Friends’ niet verder te komen dan de vierde plaats. Al voor de finale wisten de meiden van UNITY vol lof te spreken over de Spaanse zangeres Soleá omdat zij een superleuk liedje heeft dat in je hoofd blijft zitten. België deed ook dit jaar niet mee met het Junior Eurovisiesongfestival.

Tijdens het Junior Eurovisiesongfestival was er ook plaats voor een optreden van Duncan die in 2019 het Eurovisiesongfestival wist te winnen. De Nederlandse zanger trad op met Viki Gabor en Roksana Wegiel, voormalige Poolse winnaressen van het Junior Eurovisie Songfestival.

Ga naar de inhoud