Hoogst gelegen restaurant van Spanje in Madrid geopend

Hoogst gelegen restaurant van Spanje in Madrid geopend
Beeld: Aramark

Hoogst gelegen restaurant van Spanje in Madrid geopend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De hoofdstad van Spanje, Madrid, is niet alleen de grootste stad van het land met de meeste inwoners en waar de regering en overheidsgebouwen te vinden zijn, Madrid ligt ook op 646 meter hoogte en is daarmee de hoogstgelegen hoofdstad in de Europese Unie. Maar als je hoger wilt gaan om een hapje te eten, dan kun je nu naar het 160 meter hoog gelegen restaurant ‘Élkar’ gaan.

Het restaurant ‘Élkar’, wat ‘samen’ betekent in het Baskisch, is gelegen op de 33e verdieping van de Torre Emperador Castellana, op 160 meter hoogte. Je voelt je dus bijna in de wolken als je de recepten van de chef-koks Sergio Ortiz de Zárate, Michelin-ster en specialist in zeevruchten en Beñat Ormaetxea, Nationale Prijs voor jonge chef-koks en jachtspecialist, probeert.

Niet alleen kun je van speciale recepten genieten maar ook van het uitzicht over de stad Madrid. Om het restaurant binnen te komen loop je door een wijnbodega waar je meteen verschillende wijnen kunt proeven. Het restaurant is een idee van de Aramark Corporation, een Amerikaans consumentgericht bedrijf in foodservices, facility management en werkkleding met 270.000 medewerkers en aanwezig in 19 landen.

Aramark Corporation omvat vier zakelijke gebieden in Spanje: educatieve centra, sociale gezondheidscentra, bedrijven en vrijetijds- en amusementscentra. ‘Élkar’ is het eerste grote high-end restaurant project van dit bedrijf in Spanje, wat dus ook meteen ‘hoog’ gegrepen is vanwege de ligging op 160 meter hoogte.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.