Search
menu
Search

Hoogst gelegen restaurant van Spanje in Madrid geopend

Hoogst gelegen restaurant van Spanje in Madrid geopend
Beeld: Aramark

Hoogst gelegen restaurant van Spanje in Madrid geopend

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De hoofdstad van Spanje, Madrid, is niet alleen de grootste stad van het land met de meeste inwoners en waar de regering en overheidsgebouwen te vinden zijn, Madrid ligt ook op 646 meter hoogte en is daarmee de hoogstgelegen hoofdstad in de Europese Unie. Maar als je hoger wilt gaan om een hapje te eten, dan kun je nu naar het 160 meter hoog gelegen restaurant ‘Élkar’ gaan.

Het restaurant ‘Élkar’, wat ‘samen’ betekent in het Baskisch, is gelegen op de 33e verdieping van de Torre Emperador Castellana, op 160 meter hoogte. Je voelt je dus bijna in de wolken als je de recepten van de chef-koks Sergio Ortiz de Zárate, Michelin-ster en specialist in zeevruchten en Beñat Ormaetxea, Nationale Prijs voor jonge chef-koks en jachtspecialist, probeert.

Niet alleen kun je van speciale recepten genieten maar ook van het uitzicht over de stad Madrid. Om het restaurant binnen te komen loop je door een wijnbodega waar je meteen verschillende wijnen kunt proeven. Het restaurant is een idee van de Aramark Corporation, een Amerikaans consumentgericht bedrijf in foodservices, facility management en werkkleding met 270.000 medewerkers en aanwezig in 19 landen.

Aramark Corporation omvat vier zakelijke gebieden in Spanje: educatieve centra, sociale gezondheidscentra, bedrijven en vrijetijds- en amusementscentra. ‘Élkar’ is het eerste grote high-end restaurant project van dit bedrijf in Spanje, wat dus ook meteen ‘hoog’ gegrepen is vanwege de ligging op 160 meter hoogte.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?