Bijeenkomst van influencer poedelhonden in Zaragoza

Bijeenkomst van influencer poedelhonden in Zaragoza
Beeld: Canva

Bijeenkomst van influencer poedelhonden in Zaragoza

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Het nieuws hoeft niet altijd over mensen te gaan. In Zaragoza kwamen een groep baasjes bijeen met bekende poedels. Hun honden zijn namelijk influencers, dat betekent dat ze via sociale media gevolgd worden door heel wat mensen. In totaal waren de dieren goed voor 50.000 volgers. Een ‘canichada’ bijeenkomst met veel bekijks.

Voor iedereen die twijfelde of er huisdieren bestaan die ‘influencers’ zijn, wordt dat nu duidelijk. In Zaragoza kwamen Yolanda, Paula, Tania, Estefanía en Ainhoa bijeen, een groep leerkrachten, verpleegsters en tandartsen uit verschillende Spaanse steden. Hun gedeelde passie? Hun trouwe viervoeter.

De vrouwen leerden elkaar kennen via de sociale media. Allemaal zijn ze baasje van een hond met heel veel volgers. Een paar jaar geleden beslisten ze voor het eerst samen te komen, en sindsdien gaan ze frequent op gemeenschappelijke uitstap. Elke keer kiest de groep een stad of plek uit die ze samen bezoeken. “Wat op sociale media begon, ging al snel veel verder en nu zijn we vriendinnen”, vertelt Yolanda Perales, baasje van Lua (@LosmundosdeLua).. “Ondertussen zijn we net familie”.

Yolanda heeft via haar account @LosmundosdeLua maar liefst 4000 volgers. Zelf heeft ze geen profiel, enkel dat van Lua. De grote Pet Market, een beurs voor zogenaamde ‘animalhijos’ in Zaragoza bleek het perfecte excuus voor een volgende ontmoeting. De grootste uitdaging? Een plaatsvinden om te logeren met zoveel honden. Aragón is bovendien een van de weinige autonome regio’s die honden niet toelaat in bars en restaurants. 

Verder aanwezig waren nog de honden Trufa (@soytrufita) met 14.000 volgers, Turrón (@turron_de_chocolate_negro) met 7500 volgers, Leya, Sugos en Hada (@leya.sugus.hada_canichetoy) met 6000 volgers en Pippa (@Pippa_princesss) met meer dan 11.000 volgers. Op sociale media viel achteraf te zien dat de hele bende het reuze naar zijn zin had.

Ga naar de inhoud