Canadese artiest The Weeknd komt voor concerten naar Madrid en Barcelona

Canadese artiest The Weeknd komt voor concerten naar Madrid en Barcelona
Beeld: The Weeknd

Canadese artiest The Weeknd komt voor concerten naar Madrid en Barcelona

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID/BARCELONA – De populaire Canadese zanger en artiest The Weeknd begint op 10 juni 2023 zijn wereldtournee in Manchester en eindigt deze op 15 oktober in Santiago de Chile. Tussendoor bezoekt hij ook Nederland, België en Spanje met daar de enige twee concerten in Madrid en Barcelona.

Tijdens de Europese tour die onderdeel uitmaakt van de wereldtournee ‘After Hours Til Dawn Tour’, zal The Weeknd ook naar Madrid en Barcelona komen. Op 18 juli staat hij op het podium in het ‘Civitas Metropolitano’ in Madrid en op 20 juli geeft hij een optreden in het ‘Estadi Olímpic Lluís Companys’ in Barcelona.

De kaartverkoop voor deze twee Spaanse concerten begint op vrijdag 2 december via livenation.es, al is er ook een voorverkoop op donderdag. Wees snel want de kans is groot dat entreekaarten voor deze twee concerten in Spanje snel uitverkocht zijn. 

De Europese tour binnen de wereldtournee begint op  10 juni in Manchester waarna The Weeknd ook op 24 juni naar de Johan Cruijff Arena in Amsterdam komt. Na een bezoek aan Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk, komt hij naar het King Baudouin Stadium in Brussel op 11 juli. Voor de concerten in Nederland en België gaan de entreekaarten ook op vrijdag 2 december in de verkoop.

The Weeknd, pseudoniem van Abel Makkonen Tesfaye, is een Canadese zanger, songwriter en muziekproducent van Ethiopische afkomst. Daarnaast is hij ook de eigenaar van het platenlabel XO Records. Hij scoorde onder meer hits met Love Me Harder (samenwerking met Ariana Grande), Can’t Feel My Face (2015), Starboy en I Feel It Coming (2016, beide samenwerkingen met Daft Punk), het populaire Blinding Lights en In Your Eyes (beide 2020) en Take My Breath (2021).

Ga naar de inhoud