Ook in winter dolfijnen gezien in zee bij Ibiza

Oeps ... foto ontbreekt!

Ook in winter dolfijnen gezien in zee bij Ibiza

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Er worden vaak dolfijnen gezien bij de Spaanse kust van het vasteland en de eilanden maar dat gebeurt meestal in de lente of zomer maar zelden in de winter. Dit keer werden er echter wel enkele dolfijnen gezien op verschillende punten voor de kust van het Balearen eiland Ibiza.

Passagiers die aan boord van de Aquabus waren die het traject Ibiza-Formentera aflegt, hebben videobeelden en foto’s geplaatst van de zwemmende en springende dolfijnen. Dat gebeurde o.a. voor de kust van Sant Antoni.

De meest voorkomende dolfijn in de Middellandse Zee is de gestreepte dolfijn (Stenella coeruleoalba). De onderzijde van deze dolfijnsoort is wit of lichtroze. Er lopen één of twee donkerblauwe strepen lateraal van de oog naar de borstvin, en een van het oog naar de anus. Rond deze strepen is de kleur van de huid lichtblauw.

Naast de gestreepte dolfijn komen er ook dolfijnen van het type tuimelaar (Tursiops truncatus) voor. Daarnaast worden er regelmatig gewone vinvis walvissen (Balaenoptera physalus) gezien en zwemmen er ook haaien rond in de Middellandse Zee die regelmatig dichtbij de kust komen.

Ga naar de inhoud