20 meter breed en krom zebrapad in een stad in provincie Alicante

20 meter breed en krom zebrapad in een stad in provincie Alicante
Beeld: Twitter

20 meter breed en krom zebrapad in een stad in provincie Alicante

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Op de sociale media wordt er veel om gelachen en er worden talloze vreemde foto’s geplaatst maar feit is dat de gemeente van het stadje San Vicente del Raspeig in de provincie Alicante besloten heeft een enorm breed en vreemd zebrapad aan te leggen in een grote bocht.

Het recent aangebrachte zebrapad ligt op de hoek van de Calle Pelayo en Calle Villafranqueza in de gemeente San Vicente del Raspeig. Het gaat echter niet om een normale ‘paso de cebra’ maar om een enorm breed en krom zebrapad dat volgens sommigen zelfs vanaf de maan nog te zien zal zijn.

De gemeente heeft maar liefst 30.000 euro uitgegeven om het meer dan 20 meter brede zebrapad dat, zoals te zien is op de foto, in een bocht aan te brengen. De renovatie van de Pelayo straat waar het enorme zebrapad gelegen is was al onderwerp van gesprek want men heeft twee keer het asfalt moeten aanbrengen omdat de eerste keer het wegdek alweer omhoog kwam.

Veel inwoners denken dat het of om een foute berekening gaat of dat de gemeente verf over had. Maar vreemd genoeg heeft hetzelfde stadje nog een ander enorm zebrapad in de Calle Manuel de Falla.

Het is ook niet bekend of de gemeente graag gezien wil worden als de stad met het breedste zebrapad van Spanje. Maar dan had men beter moeten rekenen want het breedste zebrapad is maar liefst twee keer zo breed. In Cangas de Morrazo in Galicië is namelijk een zebrapad te vinden van maar liefst 40 meter breed, het dubbele dus van het ‘paso de cebra’ van Sant Vicente del Raspeig in de provincie Alicante.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.