20 meter breed en krom zebrapad in een stad in provincie Alicante

20 meter breed en krom zebrapad in een stad in provincie Alicante
Beeld: Twitter

20 meter breed en krom zebrapad in een stad in provincie Alicante

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Op de sociale media wordt er veel om gelachen en er worden talloze vreemde foto’s geplaatst maar feit is dat de gemeente van het stadje San Vicente del Raspeig in de provincie Alicante besloten heeft een enorm breed en vreemd zebrapad aan te leggen in een grote bocht.

Het recent aangebrachte zebrapad ligt op de hoek van de Calle Pelayo en Calle Villafranqueza in de gemeente San Vicente del Raspeig. Het gaat echter niet om een normale ‘paso de cebra’ maar om een enorm breed en krom zebrapad dat volgens sommigen zelfs vanaf de maan nog te zien zal zijn.

De gemeente heeft maar liefst 30.000 euro uitgegeven om het meer dan 20 meter brede zebrapad dat, zoals te zien is op de foto, in een bocht aan te brengen. De renovatie van de Pelayo straat waar het enorme zebrapad gelegen is was al onderwerp van gesprek want men heeft twee keer het asfalt moeten aanbrengen omdat de eerste keer het wegdek alweer omhoog kwam.

Veel inwoners denken dat het of om een foute berekening gaat of dat de gemeente verf over had. Maar vreemd genoeg heeft hetzelfde stadje nog een ander enorm zebrapad in de Calle Manuel de Falla.

Het is ook niet bekend of de gemeente graag gezien wil worden als de stad met het breedste zebrapad van Spanje. Maar dan had men beter moeten rekenen want het breedste zebrapad is maar liefst twee keer zo breed. In Cangas de Morrazo in Galicië is namelijk een zebrapad te vinden van maar liefst 40 meter breed, het dubbele dus van het ‘paso de cebra’ van Sant Vicente del Raspeig in de provincie Alicante.

Ga naar de inhoud