Facebook betaalt 34 miljoen euro achterstallige belasting aan Spanje

Facebook betaalt 34 miljoen euro achterstallige belasting aan Spanje
Beeld: Freepik

Facebook betaalt 34 miljoen euro achterstallige belasting aan Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Facebook heeft een deal gesloten met de Spaanse belastingdienst en heeft 34,4 miljoen euro aan de Spaanse schatkist betaald vanwege achterstallige belastingen. Het gaat om belastingen die het grootste sociale media netwerk ter wereld tussen 2013 en 2018 aan Spanje had moeten betalen.

Facebook heeft besloten om belastingen te gaan betalen in Spanje en betaalde eind 2019 al 14,5 miljoen euro aan de Spaanse Agencia Estatal de Administración Tributaria (AEAT). Dat is waarschijnlijk slechts een kleine fractie van de echt behaalde winst in Spanje.

Voor 31 december 2020 zal Facebook het resterende bedrag overmaken waardoor de Spaanse schatkist 34,4 miljoen euro aan achterstallige belasting van Facebook heeft ontvangen.

Facebook Spain wordt in stand gehouden met geld afkomstig van Facebook Ireland Holdings waar het belastingklimaat veel vriendelijker is voor grote multinationals zoals Google, facebook, Microsoft of Apple. Er zijn echter ook veel grote multinationals die kiezen voor Nederland als ‘belastingparadijs’, denk aan het Zweedse IKEA dat haar hoofdkantoor in Nederland heeft.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.