Search
menu
Search

Vrouw aangehouden die zoon voor verloren achterliet op het politiekantoor

Vrouw aangehouden die zoon voor verloren achterliet op het politiekantoor
Beeld: @policia / twitter

Vrouw aangehouden die zoon voor verloren achterliet op het politiekantoor

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – De Nationale Politie hield in Granada twee personen aan met Marokkaanse nationaliteit, waaronder de moeder van een 14-jarige jongeman. Ze lieten de jongen twee jaar geleden achter bij het commissariaat, zogezegd omdat ze hem op straat aan hadden getroffen.

De  vrouw en haar zoontje kwamen in 2018 Spanje binnen via de haven van Motril. Ze slaagden daar in dankzij een toeristisch visum. Alhoewel nu blijkt dat de redenen achter de reis niet puur toeristisch van aard waren. De jonge moeder droomde er van haar zoon een betere toekomst in Spanje te bieden. Hij zou volgens de pers voetballer willen worden, en zij dacht dat het hem beter zou vergaan op het Iberische schiereiland. 

Aan boord van het schip naar Spanje maakte de moeder kennis met een andere landgenoot, die de jongen na aankomst in Granada voor haar achterliet bij het commissariaat. Of hij daarvoor betaald werd is voorlopig niet duidelijk. De landgenoot in kwestie deed alsof hij de jongen op straat gevonden had en zelf van niets wist. Sinds dat moment en gedurende de twee volgende jaren verbleef de jongen in een tehuis van de Spaanse staat.

De bal ging pas aan het rollen toen de politie ontdekte dat twee oudere broers van de jongen in andere landen van de Europese Unie studeerden. Het ging in hun geval om Duitsland en Frankrijk. Ook ontdekte de politie dat die broers en de moeder van de jongeman vakanties zoals de kerstvakantie gebruikten om naar Granada te reizen en de jongeman te bezoeken.

Tijdens het laatste bezoek van de moeder kon de politie niet alleen de moeder, maar ook de landgenoot die de jongen bij de politie achterliet, aanhouden. Beiden zitten nu vast in Spanje en wachten hun proces af.

Ga naar de inhoud