Search
menu
Search

Wanneer begint de winteruitverkoop in Spanje?

Wanneer begint de winteruitverkoop in Spanje?
Beeld: via canva.com

Wanneer begint de winteruitverkoop in Spanje?

De Black Friday en Cyber Monday gaven het startschot voor de feestelijke aankopen. Voor veel portemonnees is echter het beste moment om te kopen de winteruitverkoop in januari. Samen met de zomeruitverkoop zijn de januari kortingen een van de meest aanhoudende, en vallen ze samen met het einde van de feestdagen, waardoor ze ook een van de drukst bezochte zijn. Maar wanneer begint het precies en hoelang duurt het in Spanje?

Over het algemeen begint de winteruitverkoop in Spanje vanaf 7 januari, hoewel sommige winkels en merken ervoor kiezen om enkele dagen eerder kortingen te geven. Zo beginnen bijvoorbeeld sommige Inditex-winkels (o.a. Zara, Bershka, Stradivarius, Pull & Bear, Massimo Duttihun kortingen een paar dagen eerder. Zonder officiële bevestiging wordt verwacht dat het zoals elk jaar op zaterdag 6 januari om 20.00 uur begint in de app en om 21.00 uur online. In fysieke winkels zullen de kortingen beschikbaar zijn op zondag 7 januari om 10.00 uur.

Anderzijds zijn modemerken zoals de Tendam Group (o.a. Cortefiel, Slow Love, Springfield) al enkele dagen bezig met uitverkoop, naast het hele jaar door al veel kortingen te hebben. Ook H&M is een van de grote bedrijven in de sector die enkele dagen voor 7 januari met kortingen begint. De Zweedse gigant begon op 28 december met kortingen. Dus als je nog een outfit zoekt voor oud en nieuw, is dit een goede kans!

Het Spaanse warenhuis El Corte Inglés is op 26 december met de speciale ‘Feliz 2024’ kortingsperiode begonnen. Tijdens deze periode kun je 40% korting krijgen op alles wat met kleding te maken heeft. Deze pre-rebajas-periode duurt tot en met 5 januari, met op 6 januari een rustdag om daarna op 7 januari met de ‘normale’ kortingsperiode te beginnen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat, afhankelijk van de winkel, de uitverkoop op verschillende dagen begint en eindigt. Blijf dus goed opletten.

Wanneer eindigen de kortingen?

Over het algemeen begint de uitverkoop begin januari, na Driekoningen, en eindigt het eind februari. Veel winkels kondigen in februari een tweede uitverkoop aan, wat inhoudt dat er extra korting komt op de al bestaande kortingen, om zo de resterende voorraad snel te verkopen voor de zomer.

Het is dus verstandig om in februari goed de aankondigingen in de gaten te houden voor nog lagere prijzen. Door de tweede uitverkoopronde kun je echt heel goede koopjes scoren!

Ook hier verschilt de precieze einddatum per winkel. Houd dit dus goed in de gaten om zo lang mogelijk van de kortingen te kunnen profiteren.

Ga naar de inhoud