Ambtenaar in Valencia verdient meer dan 10 jaar een salaris als chef zonder iets te doen

Ambtenaar in Valencia verdient meer dan 10 jaar een salaris als chef zonder iets te doen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Carles Recio is een ambtenaar van de gemeente Valencia en heeft het geluk al meer dan 10 jaar zijn salaris ontvangen te hebben zonder daarvoor te werken. De slimmerik wist gedurende 10 jaar elke morgen om 7.30 uur zijn vingerafdruk te plaatsen in het registratieapparaat en daarna tussen 15.30 en 16 uur opnieuw uit te checken waardoor het leek alsof hij de hele dag had gewerkt. Met dit slimme grapje wist de man jaarlijks 50.000 euro te verdienen maar hij heeft daarvoor geen dag echt gewerkt.

De ambtenaar werd op 7 maart 2006 benoemt tot hoofd van het Algemene en Fotografische Archief van de Provinciale Staten van Valencia ofwel “Archivo General y Fotográfico de la Diputación de Valencia”. Carles Recio staat in deze instantie echter bekend als “de man die nooit aanwezig is geweest” omdat hij nooit achter zijn bureau heeft plaatsgenomen. Sterker nog, hij heeft niet eens een bureau of kantoor. De enige dagen dat hij daadwerkelijk aanwezig was, waren die momenten waarop de vakantiedagen gepland werden.

Meer dan 10 jaar lang wist de ambtenaar slechts naar het instituut te gaan om 7.30 uur ‘s-morgens om in te checken door middel van de registratie van zijn vingerafdruk (daarom moest hij wel fysiek aanwezig zijn) en tussen 15.30 en 16 uur weer uit te checken door naar het instituut te gaan en opnieuw zijn vingerafdruk te plaatsen. Aangezien hij de baas of het hoofd was werd hij blijkbaar nooit gecontroleerd.

Daarnaast lijkt het erop dat Recio met de natte vinger een taak werd toegewezen in een archief waar nauwelijks boeken of ander materieel aanwezig is. Al met al een vreemde zaak die nu, pas meer dan 10 jaar later, aan het licht is gekomen dankzij onderzoekswerk van een krant . Overigens is iets soortgelijks ook al eens voorgekomen bij een andere ambttenaar in Zuid Spanje – (Remco Stoffer)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.