skip to Main Content
Ambtenaar in Valencia verdient meer dan 10 jaar een salaris als chef zonder iets te doen

Ambtenaar in Valencia verdient meer dan 10 jaar een salaris als chef zonder iets te doen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Carles Recio is een ambtenaar van de gemeente Valencia en heeft het geluk al meer dan 10 jaar zijn salaris ontvangen te hebben zonder daarvoor te werken. De slimmerik wist gedurende 10 jaar elke morgen om 7.30 uur zijn vingerafdruk te plaatsen in het registratieapparaat en daarna tussen 15.30 en 16 uur opnieuw uit te checken waardoor het leek alsof hij de hele dag had gewerkt. Met dit slimme grapje wist de man jaarlijks 50.000 euro te verdienen maar hij heeft daarvoor geen dag echt gewerkt.

De ambtenaar werd op 7 maart 2006 benoemt tot hoofd van het Algemene en Fotografische Archief van de Provinciale Staten van Valencia ofwel “Archivo General y Fotográfico de la Diputación de Valencia”. Carles Recio staat in deze instantie echter bekend als “de man die nooit aanwezig is geweest” omdat hij nooit achter zijn bureau heeft plaatsgenomen. Sterker nog, hij heeft niet eens een bureau of kantoor. De enige dagen dat hij daadwerkelijk aanwezig was, waren die momenten waarop de vakantiedagen gepland werden.

Meer dan 10 jaar lang wist de ambtenaar slechts naar het instituut te gaan om 7.30 uur ‘s-morgens om in te checken door middel van de registratie van zijn vingerafdruk (daarom moest hij wel fysiek aanwezig zijn) en tussen 15.30 en 16 uur weer uit te checken door naar het instituut te gaan en opnieuw zijn vingerafdruk te plaatsen. Aangezien hij de baas of het hoofd was werd hij blijkbaar nooit gecontroleerd.

Daarnaast lijkt het erop dat Recio met de natte vinger een taak werd toegewezen in een archief waar nauwelijks boeken of ander materieel aanwezig is. Al met al een vreemde zaak die nu, pas meer dan 10 jaar later, aan het licht is gekomen dankzij onderzoekswerk van een krant. Overigens is iets soortgelijks ook al eens voorgekomen bij een andere ambttenaar in Zuid Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Wat een gezeur om te melden dat je door wat spelling fouten een artikel niet kunt lezen zeg! Dan kunnen ze het volgende vast ook niet lezen: Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinrietsiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blegnaijrk is, is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse patals saatn. De rset van de ltteers mgoen wllikueirg gpletaast wdoren en je knut vrelvogens gwoeon lzeen wat er saatt. Dit kmot odmat we neit ekle ltteer op zcih lzeen maar, het wrood als gheeel.

  2. Het valt me vaak op dat er – hoogstwaarschijnlijk onbedoeld – spellingsfouten in de artikelen staan. M.n. voltooid verleden tijd wordt verkeerd gespeld. Wellicht een idee om hier beter op te letten?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken