Spanje heeft de grootste vissersvloot van de Europese Unie

Spanje heeft de grootste vissersvloot van de Europese Unie

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de cijfers van Eurostat heeft Spanje de grootste vissersvloot van alle EU-lidstaten. De gegevens zijn over het jaar 2016 waarbij er in de Europese Unie 83.734 vissersboten geregistreerd staan die samen goed zijn voor 1,6 miljoen brutoton en een totaal motorvermogen van 6,3 miljoen kilowatt. 21,2% van de vis capaciteit is te vinden in Spanje maar de meeste vissersboten zijn weer te vinden in Griekenland.

Weliswaar heeft Griekenland de meeste vissersboten maar over het algemeen zijn deze klein en wordt er veel minder vis mee gevangen dan de grotere boten die in Spanje te vinden zijn. Wat betreft boten staat Griekenland dus met 18,1% bovenaan de lijst gevolgd door Italië met 14,7% en Spanje met 11,1%.

In Spanje stonden volgens de cijfers van eurostat in 2016 in totaal 9.312 boten geregistreerd wat er minder zijn dan de 11.424 boten in 2008. Griekenland heeft in 2016 in totaal 15.182 vissersboten wat er minder zijn dan de 17.138 boten in 2008. Nederland staat met 843 boten op de lijst en België met 72 vissersboten.

Wat betreft vissers capaciteiten en vangst is Griekenland bij lange na niet zo groot als Spanje en staat Spanje op eenzame hoogte met 338 duizend brutoton wat goed is voor een aandeel van 21,2%. Groot Brittannië staat met 186 duizend brutoton en een aandeel van 11,7% op de tweede plaats gevolgd door Frankrijk met 173 duizend brutoton en een aandeel van 10,9%. Nederland staat met 132 duizend brutoton op een vijfde plaats op de lijst. Griekenland heeft dus weliswaar de meeste boten maar heeft 72 duizend brutoton wat slechts een aandeel is van 4,5%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.