26e editie van de Internationale Flamenco Modebeurs in Sevilla

26e editie van de Internationale Flamenco Modebeurs in Sevilla
Beeld: SIMOF / Facebook

26e editie van de Internationale Flamenco Modebeurs in Sevilla

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Vanaf vrijdag 30 januari tot en met zondag 2 februari staat de expositieruimte Palacio de Exposiciones y Congresos de Sevilla (FIBES) weer in het teken van alles wat met Flamenco te maken heeft. De nadruk ligt bij deze alweer 26e editie uiteraard op de fashion en dan met name de traditionele en meer modernere flamenco jurken.

Tijdens de SIMOF 2020 zullen er 42 professionele modeshows gehouden worden,  zijn er meer dan 80 modeontwerpers en modebedrijven die zich met de flamenco mode bezig houden actief en zullen er meer dan 1.500 flamenco jurken te zien tijdens de modeshows.

Tijdens de 2019 editie kwamen er maar liefst 70.000 bezoekers naar de beurs in Sevilla waarbij vooral opvalt dat er een stijging was van 42% wat betreft internationale bezoekers. Daaronder ook veel bedrijven uit Rusland, Japan, China, Verenigde Staten, Italië, Frankrijk en Mexico die naar Sevilla kwamen om flamenco mode te kopen.

In 2020 zal dat niet veel anders zijn en zal het opnieuw druk zijn en zal er voor de bezoekers weer veel te zien zijn zoals optredens van meer dan 26 flamenco scholen uit heel Andalusië en de stands van meer dan 188 modebedrijven gespecialiseerd in de flamenco mode.

Meer informatie via de website SIMOF 2020.

Ga naar de inhoud