Video Spaanse inzending Eurovisiesongfestival 2020

Video Spaanse inzending Eurovisiesongfestival 2020
Beeld: Blas Cantó / Twitter

Video Spaanse inzending Eurovisiesongfestival 2020

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Komende 12, 14 en 16 mei wordt in Rotterdam het 65e Eurovisiesongfestival georganiseerd en als ‘groot (betalend) land’ mag Spanje gegarandeerd meedoen. Spanje stuurt dit jaar de zanger Blas Cantó naar Rotterdam met het lied ‘Universo’. Het is een vrolijk nummer met een hoog meezing gehalte in de stijl van synthpop maar is het genoeg om te winnen? Bekijk onderstaande video en oordeel zelf.

Het lied is geproduceerd door de Brit Ashley Hicklin die eerder bij de songfestivals in 2014 en 2018 al met de Nederlandse zanger Waylon werkte en in 2010 met de Belgische zanger Tom Dice. Hicklin produceerde samen met Dan Hammond en Mikolaj Trybulec het lied terwijl ook Dangelo Ortega en Blas Cantó hielpen met het componeren van het lied.

Volgens Blas Cantó is ‘Universo’ een compleet lied: mysterieus aan het begin, een sterk midden en een explosie op het einde van het 3 minuten durende nummer. Volgens Blas Cantó is het lied net zo groots als het universum (universo). De tekst is mede door de zanger zelf geschreven en wordt in het Spaans gezongen.

Bekijk hieronder de video en geef je mening over de Spaanse inzending voor het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Maakt Spanje een kans of … eindigt het Europese liedjesfestijn opnieuw slecht voor Spanje.

In 2019 eindigde Spanje met Miki Núñez en het lied ‘La Venda’ op een 22e plaats wat beter was dan Amaia Romera en Alfred García in 2018 toen zij met hun lied op de 26e plaats eindigden.

Spanje doet elk jaar standaard als een van de ‘Big Five’ landen mee en wist in al die jaren tweemaal het festival te winnen. In 1968 gebeurde dat met het lied van Massiel ‘La, la, la’ en in 1969 Salomé met het lied ‘Vivo cantando’. Deze laatste overwinning moest echter gedeeld worden met Nederland, Frankrijk en Groot Brittannië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.