Acht gewonden nadat vrouw macht over haar auto verliest in Reus

Acht gewonden nadat vrouw macht over haar auto verliest in Reus
Beeld: Guardia Urbana Reus

Acht gewonden nadat vrouw macht over haar auto verliest in Reus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Wonder boven wonder was er vanwege de corona-maatregelen geen wekelijkse zaterdagmorgen rommelmarkt op de Passeig de Sunyer in de Catalaanse stad Reus anders was dit een heel ander nieuwsbericht geworden. Een 78-jarige vrouw verloor zaterdag de macht over haar auto waarbij acht personen gewond raakten en drie van hen in ernstige staat in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Het ongeval gebeurde op de Plaza de Les Oques rotonde in de Catalaanse stad Reus, niet ver van de populaire kustplaatsen Salou, Cambrils en La Pineda aan de Costa Dorada. 

Vanwege het tijdstip 12.30 uur waren er redelijk veel mensen op straat maar had het veel drukker kunnen zijn als de twee markten, de rommelmarkt op de Passeig de Sunyer en de weekmarkt op de Carrer de Sant Joan, vanwege de corona-maatregelen niet geannuleerd waren. 

Op foto en videobeelden is te zien dat de auto tegen een gevel tot stilstand is gekomen en deze veel schade heeft opgelopen. Verder zijn er beelden van gewonde mensen op straat te zien, wandelaars die op het moment dat de vrouw de macht over haar auto verloor toevallig op de verkeerde plaats op het verkeerde moment waren.

Uiteindelijk wordt er geschreven over acht gewonden waarvan drie met ernstige verwondingen en in kritische staat opgenomen zijn in ziekenhuizen in Reus en Tarragona. 

Volgens getuigen zat in de auto een ouder echtpaar waarvan de vrouw de macht over de auto verloor en bij een zebra overgang diverse personen omver reed en zonder controle verder reed over de Passeig de Sunyer (zonder rommelmarkt) om uiteindelijk tegen een bankfiliaal tot stilstand te komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.