Amandelbloesem volop te zien in Spanje (foto’s)

Oeps ... foto ontbreekt!

Amandelbloesem volop te zien in Spanje (foto’s)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De amandelbloesem is op veel plaatsen in Spanje en dan met name langs de Middellandse Zeekust en op de Balearen en Canarische eilanden volop te zien. Op sommige plaatsen staan de amandelbomen al weken in bloei terwijl dat eigenlijk begin of half februari moet beginnen. Het zonnige en warme weer vand e afgelopen dagen/weken heeft er echter op veel plaatsen voor gezorgd dat het bloesem proces al eerder is begonnen.

In Spanje zijn veel amandelbomen (almendros) te vinden. Volgens cijfers van eind 2017 staan er op 660.000 hectare (zo groot als de autonome regio La Rioja) amandelbomen in het land. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien Spanje de derde grootste amandel producent ter wereld is achter de Verenigde Staten en Australië.

Voordat een amandelboom tot bloei komt heeft deze tussen de 500 en 700 uren een temperatuur nodig van rond de 7 graden. Daarnaast bloeien niet alle types amandelbomen op hetzelfde moment. Volgens dit artikel zijn de beste plaatsen om de amandelbloesem te zien:

  1. Quinta de los Molinos (Madrid)
  2. Villalpardo (Cuenca)
  3. Garrovillas de Alconétar (Cáceres)
  4. Valle del Pop (Alicante)
  5. Campo de Cagitán (Murcia) 
  6. Filabres-Alhamilla (Almería)
  7. Guaro (Málaga)
  8. Loarre (Huesca)
  9. Sierra de Tramuntana (Mallorca)
  10. Santiago del Teide (Tenerife)

Misschien is het voor de natuur niet zo’n goed nieuws dat de amandelbloesem (opnieuw) eerder is begonnen maar voor de natuurliefhebber en amateurfotografen juist wel want dit zijn de weken dat men door Spanje kan rijden of lopen om te genieten van de jaarlijkse roze en witte vacht die over de valleien, heuvels en dalen wordt gelegd.

Hieronder een selectie van foto’s die we op de sociale media hebben gevonden (foto’s uit 2020 maar toch mooi om naar te kijken)

Ga naar de inhoud