De kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada organiseert eerste Tapas competitie

De kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada organiseert eerste Tapas competitie
Beeld: Canva

De kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada organiseert eerste Tapas competitie

TARRAGONA – Het ook bij Nederlanders en Belgen geliefde kuststadje Cambrils heeft er weer eens een leuk evenement bij. Eind Mei vindt er het Concurso Provincial de Tapas plaats, het Provinciale Concours van Tapas. Een wedstrijd waar gestreden wordt om de beste Tapas van de regio.

Na twee moeizame pandemie jaren, herneemt Cambrils in 2022 haar gastronomische programma. Er staan maar liefst acht activiteiten op de kalender die gewijd zijn aan de producten uit de regio. Het doel daarvan is de promotie van de lokale keuken om zo de titel van Cambrils als Gastronomische hoofdstad van de Costa Dorada te verdedigen.

Nieuw in het aanbod is nu de Tapas wedstrijd, die burgemeester Oliver Klein vorige week aankondigde op een persconferentie . Tussen 23 en 25 Mei vindt die wedstrijd plaats, als voorproefje voor de traditionele Mar de Tapas, een gastronomische route die tussen 10 en 19 juni ook al in Cambrils georganiseerd wordt.

Het gemeentebestuur gaf aan dat het precieze format van de wedstrijd nog niet volledig klaar is. Er zullen showcookings en proffesionele lezingen over de wereld van de Tapas bij te wonen zijn. De winnaar van de wedstrijd mag Cambrils vertegenwoordigen op het Nationale tapas concours in Valladolid, dat in November plaatsvindt.

De gastronomische kalender van Cambrils opent al in februari met de dagen van de Gamba en de Maritieme keuken. Het is al de 17e keer dat die georganiseerd worden, en het evenement is dus al een gevestigde waarde voor de inwoners. Deze keer nemen zo een 30 restaurants aan de feesten mee.

Ook gaat de 8e editie van het feest van de alcachofa (artisjok) dit jaar door, de 9e editie van het feest van de Romesco (een tomatensaus uit Tarragona), de 10e editie van de zeeroute van tapas, de 12e vertoning van wijn en gastronomie en de 9e editie van de feestdagen voor Extra Virgen olijfolie. Iedereen die gek is op de Spaanse keuken, vindt dus in Cambrils een heel leuk programma. HIER kan je die kalender maand per maand op een rijtje zien.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.