Nieuw Spaanse Prefab huis dat opgaat in de omgeving van Barcelona

Nieuw Spaanse Prefab huis dat opgaat in de omgeving van Barcelona
Beeld: greennesthouse.com

Nieuw Spaanse Prefab huis dat opgaat in de omgeving van Barcelona

BARCELONA – Het architectenbureau ON-A ontwierp samen met het bedrijf Energreen Design een prefab houten huis dat perfect in de omgeving opgaat. Een prefab huis is een huis dat je koopt als bouwpakket, en dat ter plaatse alleen nog maar in elkaar dient te worden gezet. Het huis is duurzaam, energetisch efficiënt en met zo veel mogelijk lokale bouwmaterialen gemaakt.

Het Green Nest House , zo heet het huis dat bijna perfect opgaat in het landschap, een beetje zoals de hobbit huisjes in de Lord of the Rings. De ecologische voetafdruk van het huis is bijna vier keer lager dan dat van een gewoon huis. Wanneer het er staat stoot het namelijk niets van CO2 uit. Bovendien is het zo goed verborgen en bedekt onder bewerkbare grond, dat het bijna niet visueel vervuilt in de natuur.

Het huis bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer, een gastenkamer, een badkamer, keuken en een bureau. In het midden van het huis is een kleine binnentuin waardoor er veel natuurlijk licht binnen valt en men makkelijk kan ventileren. Er werd zoveel mogelijk rekening gehouden met een mooi uitzicht naar buiten toe.

20 procent van de gebruikte materialen zijn gerecycleerde materialen, de andere 74 procent zijn hernieuwbare materialen. Het hout voor de muren en de meubelen komt bijvoorbeeld integraal van hernieuwbare bossen.

Het water van het huis wordt bovendien volledig hergebruikt en dankzij het hout blijft het huis goed op temperatuur, waardoor de energetische kost vrij laag blijft. Op het dak liggen zonnepanelen om groene energie te voorzien. Via geïntegreerde domotica kan je ook met je smartphone de verlichting, de ventilatie en de verwarming bedienen. De woning zal beschikbaar zijn in een oppervlakte tussen de 100 en 200 vierkante meter. Meer info, maar helaas geen prijzen, vind je HIER. Bekijk meer foto’s HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.