Nieuw Spaanse Prefab huis dat opgaat in de omgeving van Barcelona

Nieuw Spaanse Prefab huis dat opgaat in de omgeving van Barcelona
Beeld: greennesthouse.com

Nieuw Spaanse Prefab huis dat opgaat in de omgeving van Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het architectenbureau ON-A ontwierp samen met het bedrijf Energreen Design een prefab houten huis dat perfect in de omgeving opgaat. Een prefab huis is een huis dat je koopt als bouwpakket, en dat ter plaatse alleen nog maar in elkaar dient te worden gezet. Het huis is duurzaam, energetisch efficiënt en met zo veel mogelijk lokale bouwmaterialen gemaakt.

Het Green Nest House, zo heet het huis dat bijna perfect opgaat in het landschap, een beetje zoals de hobbit huisjes in de Lord of the Rings. De ecologische voetafdruk van het huis is bijna vier keer lager dan dat van een gewoon huis. Wanneer het er staat stoot het namelijk niets van CO2 uit. Bovendien is het zo goed verborgen en bedekt onder bewerkbare grond, dat het bijna niet visueel vervuilt in de natuur.

Het huis bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer, een gastenkamer, een badkamer, keuken en een bureau. In het midden van het huis is een kleine binnentuin waardoor er veel natuurlijk licht binnen valt en men makkelijk kan ventileren. Er werd zoveel mogelijk rekening gehouden met een mooi uitzicht naar buiten toe.

20 procent van de gebruikte materialen zijn gerecycleerde materialen, de andere 74 procent zijn hernieuwbare materialen. Het hout voor de muren en de meubelen komt bijvoorbeeld integraal van hernieuwbare bossen.

Het water van het huis wordt bovendien volledig hergebruikt en dankzij het hout blijft het huis goed op temperatuur, waardoor de energetische kost vrij laag blijft. Op het dak liggen zonnepanelen om groene energie te voorzien. Via geïntegreerde domotica kan je ook met je smartphone de verlichting, de ventilatie en de verwarming bedienen. De woning zal beschikbaar zijn in een oppervlakte tussen de 100 en 200 vierkante meter. Meer info, maar helaas geen prijzen, vind je HIER. Bekijk meer foto’s HIER.

Ga naar de inhoud