Spanje kiest voor de zangeres Chanel met ‘SloMo’ voor het 2022 Eurovisiesongfestival

Spanje kiest voor de Chanel met ‘SloMo’ voor het 2022 Eurovisiesongfestival
Beeld: RTVE / screenshot video

Spanje kiest voor de zangeres Chanel met ‘SloMo’ voor het 2022 Eurovisiesongfestival

MADRID – Tijdens het Benidorm Fest gala in uiteraard Benidorm hebben de jury en de tv-kijkers gekozen voor de 30-jarige Chanel Terrero als vertegenwoordigster voor Spanje tijdens het Eurovisiesongfestival 2022 op 14 mei in Turijn. Spanje koos voor het swingende lied ‘SloMo’ van de oorspronkelijk Cubaanse zangeres die in Spanje al een musicalster is. Het lied ‘SloMo’ is mede gecomponeerd door de Nederlandse muziekproducent en diskjockey Arjen Thonen, beter bekend als SWACQ.

Chanel kreeg in totaal 96 punten waarvan 51 van de professionele jury en 45 van het stemmende publiek en tv-kijkers. Daarmee kreeg Chanel 5 punten meer dan de nummer twee Rigoberta Bandini die bijna met haar (feministische en dus politiek problematisch) lied ‘Ay Mama’ naar Turijn in Italië gestuurd zou worden voor het Eurovisiesongfestival . Op de derde plaats eindigde Tanxugueiras met het folklorische ‘Terra’.

Chanel wist te winnen met het swingende lied ‘SloMo’ waarmee ze ongetwijfeld het publiek in Italië uit de stoelen zal krijgen. Maar is het ook goed genoeg om te winnen? Hieronder kun je de video van Chanel’s optreden zien en mag je zelf oordelen of Spanje dit jaar een kans maakt op de titel. Het lied ‘SloMo’ is gecomponeerd door vijf personen, te weten Leroy Sánchez, Keith Harris, Ibere ​​Fortes, Maggie Szabos en de Nederlandse muziekproducent en diskjockey Arjen Thonen, beter bekend als SWACQ.

In het buitenland kent waarschijnlijk niemand de zangeres Chanel maar in Spanje is haar naam al vrij bekend aangezien zij deel uitmaakte van de cast een handvol geweldige musicals, zoals Mamma Mia!, The Lion King, Flashdance, Nine, The Bodyguard en de hoofdrolspeelster was in de musical Malinche van Nacho Kano. Bijna tien jaar geleden heeft ze ook als danseres gewerkt voor de wereldbekende zangers Shakira.

Zoals bekend doet Spanje standaard mee met het Eurovisiesongfestival als een van de ‘Big Five’ landen. In al die jaren heeft Spanje tweemaal het festival gewonnen. In 1968 gebeurde dat met het lied van Massiel ‘La, la, la’ en in 1969 Salomé met het lied ‘Vivo cantando’. Deze laatste overwinning moest echter gedeeld worden met Nederland, Frankrijk en Groot Brittannië.

Spanje is de laatste jaren niet echt succesvol gebleken want het land eindigt bijna altijd onderaan de lijst. In 2021 eindigde Spanje met zanger Blas Canto en zijn lied ‘voy a quadarme’ op de 24e plaats met slechts 6 punten, wat iets slechter was dan gastland Nederland dat op de 23e plaats eindigde met slechts 11 punten.

In 2019 kreeg Miki Núñez, die voor Spanje met het swingende lied ‘La Venda’ meedeed, niet meer dan 53 punten wat goed was voor de 22e plaats. In 2018 deed Spanje mee met het verliefde stel Amaia Romero en Alfred García met het lied ‘Tu canción’ dat 61 punten kreeg wat goed was voor de 23e plaats. In 2017 stuurde Spanje Manel Navarro met ‘Do it for your lover’ naar het Eurovisiesongfestival maar daarmee eindigde het land op de 26e plaats met slechts 5 punten wat meteen een van de slechtste resultaten was van de afgelopen jaren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.