Search
menu
Search

Een lagere rekening voor glimlachende en vriendelijke mensen in Torremolinos

Een lagere rekening voor glimlachende en vriendelijke mensen in Torremolinos
Beeld: Tripadvisor / Erika P.

Een lagere rekening voor glimlachende en vriendelijke mensen in Torremolinos

In een wereld waar klachten van klanten in cafés en restaurants sociale media overspoelen, beleefde een klant in Torremolinos een mooie ervaring die opviel door zijn uitzonderlijkheid. Toen hij wat kroketten en drinken bestelde in een bar, stuitte deze klant op iets wat hij nooit eerder had meegemaakt, en dat liet hem zonder twijfel verrast achter. 

Alles leek normaal te verlopen, van de keuze van zijn eten tot het vragen van de rekening. Echter, toen hij de rekening controleerde, merkte hij iets ongewoons op aan het einde ervan. De klant vond kortingen om redenen die verder gingen dan het eten, zoals de glimlach, het geduld en de vrijgevigheid van de mensen aan tafel. Elk van deze concepten was gekoppeld aan een korting van één cent op de totale rekening.

Hoewel het onbeduidend lijkt, trok deze praktijk niet alleen de aandacht van de klant, maar ontrukte het hem ook een glimlach. Het aardige gebaar van de bar ‘Tres 14 Tapas & Café’ in de kustplaats Torremolinos, is populair geworden vanwege de focus op het belonen van positieve houdingen, zoals de vriendelijkheid en gezelligheid die klanten meebrengen naar de zaak.

Eric Guibet, de manager van de plaats, legt de reden achter dit initiatief uit: “Het is niet dat er meer mensen komen, maar het is wel waar dat mensen terugkomen. Er zijn ook mensen die een beetje willen profiteren van de korting”. De maatregel, hoewel klein in economische termen, lijkt zijn doel te bereiken door een positieve en onvergetelijke ervaring voor klanten te bevorderen.

De rekening

De klant in kwestie, een inwoner van Málaga, had enkele vrienden meegenomen om wat te eten en te drinken bij de bar. Nadat ze hun bestelling hadden geplaatst bij de ober, verliep de rest van de avond vrij onopvallend. Ze praatten wat, genoten van het eten en de sfeer. Toen het tijd was om te vertrekken, vroeg de klant om de rekening. De ober bracht de rekening en de klant controleerde deze zoals hij altijd deed. Maar deze keer viel zijn oog op iets bijzonders aan het einde.

Naast de gebruikelijke totalen en bedragen, zag hij regels met concepten als “glimlach”, “geduld” en “vriendelijkheid”, elk gekoppeld aan een korting van 1 cent. De klant begreep meteen dat dit een creatieve manier was van de eigenaars om klanten te belonen voor positief gedrag. Hoewel het om heel kleine bedragen ging, was de klant diep geroerd door dit originele gebaar. Het was duidelijk dat de eigenaars hun klanten wilden laten weten dat ze hun positieve energie waardeerden.

Een viral moment

De verrassende rekening werd al snel bekend nadat de klant een foto ervan online plaatste. Het bericht ging viraal en ‘Tres 14 Tapas & Café’ kreeg plotseling landelijke (en nu ook internationale) aandacht. Mensen prezen de creatieve manier waarop de bar positief gedrag beloonde. Hoewel sommigen opmerkten dat de kortingen te klein waren om echt impact te hebben, waardeerden de meesten de symbolische daad. De eigenaars legden uit dat het nooit de bedoeling was geweest om grote kortingen te geven, maar puur om klanten een glimlach te bezorgen. En dat doel was zeker bereikt. De viraliteit zorgde voor een sterke toename van nieuwe klanten die de bijzondere rekening met eigen ogen wilden zien. Zo slaagde een klein, persoonlijk gebaar erin een golf van positiviteit teweeg te brengen voor deze bar.

Ga naar de inhoud