skip to Main Content
Alles over het gebruik van Netflix in Spanje
123rf

Alles over het gebruik van Netflix in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Stel je bent of gaat op vakantie en wilt toch zo af en toe naar je favoriete serie op Netflix kijken of die ene film waaraan je was begonnen afzien, dan kan dat ook in Spanje. Datzelfde geldt ook voor Spaanse Netflix gebruikers die naar Nederland of België gaan. Maar er zijn enkele zaken waar men rekening mee moet houden.

Netflix is (bijna) overal ter wereld te gebruiken maar wij concentreren ons op Spanje, Nederland en België waar de Amerikaanse online streamingdienst erg populair is. In Nederland heeft Netflix bijna 3 miljoen gebruikers, in België wordt gesproken over ruim 700.000 gebruikers terwijl dit aantal in Spanje oploopt naar meer dan 8 miljoen gebruikers.

In de landen waar Netflix actief is kunnen alle gebruikers, waar ze ook wonen, gebruik maken van de series, films en ander materiaal dat Netflix aanbiedt. Maar er zijn enkele zaken waar men rekening mee moet houden.

Aanbod

Het aanbod van series, films en documentaires is over het algemeen in de meeste landen hetzelfde maar er zijn ook vaak verschillen. Zo is het mogelijk dat die ene Nederlandse serie of film niet in Spanje te zien is en die Spaanse serie of film niet in Nederland.

Het feit dat een bepaalde serie of film niet in een ander land te bekijken is heeft te maken met geo-blokkades. Netflix sluit per land overeenkomsten af over de uitzendrechten en soms komen deze niet overeen.

Sinds 1 april 2018 is de geo-blokkade binnen de EU-landen echter opgeheven maar dat houdt niet automatisch in dat alle Nederlandse Netflix series en films in Spanje te zien zijn en/of alle Spaanse films en series in Nederland of België. De nieuwe regels verplichten de aanbieder namelijk niet om het lokale aanbod van de verblijfslocatie aan te bieden aan reizigers uit andere lidstaten.

Ondertiteling

De films en series die je in eigen land bekijkt zijn in de meeste (niet alle) gevallen wel gewoon te bekijken in Spanje (of andersom) maar dat is vaak niet het geval voor de ondertiteling.

Het komt maar al te vaak voor dat de Nederlandse ondertiteling bij het kijken van een serie of film in Spanje niet aanwezig is en dat kan knap vervelend zijn voor veel mensen. Net zoals voor de uitzendrechten dient Netflix ook de rechten voor de ondertiteling aan te schaffen en dat doet men niet voor alle landen.

Een manier om toch de Nederlandse ondertiteling te hebben tijdens een vakantie of verblijf in het buitenland is om de serie of film te downloaden via de ingebouwde download optie die sinds 2016 beschikbaar is. Op die manier kun je films en series meenemen naar het buitenland en zullen de Nederlandse ondertitelingen ook te zien zijn. BELANGRIJK: zet bij het kijken van je gedownloade series en films wel het internet uit anders herkent de app van Netflix dat je in een ander land bent en kan de ondertiteling wegvallen.

Volgens diverse websites is het zo dat de Netflix Originals, dat zijn de eigen producties van Netflix, over het algemeen wel altijd alle ondertitelingsopties hebben omdat de uitzendrechten van Netflix zelf zijn.

Wil je controleren welke series en films beschikbaar zijn met Nederlandse ondertiteling dan kun je op DEZE LINK klikken. Daarvoor moet je echter wel al in het buitenland zijn.

Internet

Om Netflix te kijken in het buitenland heb je een stabiele internetverbinding nodig, behalve als men series en films heeft gedownload om deze ‘offline’ te kunnen bekijken. Gelukkig is er op de meeste plaatsen tegenwoordig gratis wifi aanwezig dus zal de internetverbinding niet zo’n probleem zijn.

Volgens de website van Netflix is een verbinding van 3mb al voldoende om series en films op lage kwaliteit (SD) te bekijken en dient men minstens 5mb te hebben voor hoge kwaliteite (HD) en 25mb voor extra hoge kwaliteit (Ultra HD)

Houd er rekening mee dat er weliswaar geen restrictie meer is op het gebruik van mobiele internet binnen de EU maar men dient altijd rekening te houden met het aantal MB’s of GB’s dat men gecontracteerd heeft bij de mobiele telefoon provider in eigen land. Ga je over dat limiet heen dan kunnen de roamingkosten hoog oplopen.

Extra handelingen

Het gebruik van Netflix in het buitenland gaat vanzelf en de gebruiker hoeft geen extra handelingen te verrichten. Zo hoef je dus niets aan te passen of in te stellen voor vertrek naar een ander land en kunnen gebruikers met dezelfde inloggegevens zonder problemen de smartphone apps of website van Netflix gebruiken.

Maak jij veel gebruik van Netflix en heb je tips voor de lezers, laat het ons dan weten via een reactie op dit artikel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Via Ned. abonnement (in Spanje afgesloten) perfecte ontvangst in Spanje en Ned. Bijkomend voordeel van abonnement is de app voor telefoon/tablet.
  Gezien de dagelijkse bagger met bijbehorende reclame èn de eenzijdig links georiënteerde npo uizendigen ben ik zeer blij met veel geweldige series op Netflix. Filmaanbod is te oud voor liefhebbers. Overall: prima!

 2. Ik lift gratis mee op een Netflix account van mijn zwager en heb tot op heden nog weinig tot niets gevonden wat boeiend is op Netflix. De films zijn slecht tot matig. Bij de series zit soms nog wel eens wat zo is Santa Clarita Diet erg leuk en daar is net seizoen 3 van uit op Netflix. Zelf een account nemen op Netflix is het mij in ieder geval niet waard als ik maar een paar dagen per jaar kijk afgelopen jaar 2018 maar 1x een film gekeken op Netflix en dat was het dan voor het gehele jaar 🙂 Dit jaar nog niets gekeken op Netflix maar gaat waarschijnlijk wel Santa Clarita Diet kijken al is dat met 10 afleveringen van net een half uur ook binnen een week voorbij. Daarnaast gaat Netflix zijn prijzen weer fors verhogen dus veel kijk plezier.

  1. Beste Fred… ik heb samen net mijn zoon 2 lijnen …. wij kijken afwisselend in NL of in Spanje en betalen nog geen 11 euro. Dat is dus 5,50 per persoon …. een keertje naar de bios is in NL duurder… hier in Spanje (Murcia) voor 65+ aan drie dagen in de week alleen 3 euro. Dus ik vind het niet duur….

   1. Ik woon in Argentinië EN in Spanje. Waar kan ik het beste mijn account aanmaken. Wil ook gebruik maken van de Amerikaanse Netflix, waarvan ik heb gehoord dat die veel uitgebreider is dan die van Europa.
    Kunnen alle films, series enzovoorts, Spaans en Nederlands vertaald worden?

 3. App netflix op je tablet of mobiel
  Activeren met je inloggegevens van je abonnement( van je thuisland)
  En streamen via chromecast naar je tv

  1. Waarom Streamen? Koop een Mi Box 3 voor 5 tientjes en hang hem aan je TV en je hoeft Netflix helemaal niet te streamen. Installeer Atresplayer erop en TVE A La Carta en je hebt al de helft van gemiste programmas in Spanje Heb je Movistar kun je via de Movistar app ook perfect TV kijken in HD kwaliteit. Installeer Kodi stoei er wat mee en je hebt al de free to air zenders uit Engeland ook op je TV in HD kwaliteit. En de Mi Box 3 heeft ook Chromecast aan boord dus kun je vanaf computer of telefoon of tablet ook streamen dus ook bijv het Bom of Bomvol online pakket van Canal Digitaal.

 4. Je kan ook ook inloggen met een VPN verbinding dan heb je gewoon de Nederlandse Netflix en Nederlandse ondertiteling

   1. Volgens de wet mag Netflix helemaal niets meer blokkeren, en deze regeling is nu zelfs nog beter geworden nu de Amerikaanse film bedrijven ook de geoblock opheffen in de EU.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken