Search
menu
Search

Gebruik van WhatsApp in Spanje met 700% gestegen

Gebruik van WhatsApp in Spanje met 700% gestegen
Beeld: Freepik

Gebruik van WhatsApp in Spanje met 700% gestegen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens informatie van Spanje’s grootste mobiele telefoon en internet provider Telefonica (Movistar) is het gebruik van WhatsApp in de week voorafgaand aan de noodtoestand en het daarbij horende thuisisolement met bijna 700% gestegen. Ook het gebruik van de smartphone om te gamen steeg met 271%.

Het mag duidelijk zijn dat veel mensen juist nu tijdens de noodtoestand naar de smartphone grijpen om van alles en nog wat te doen. Een van de meest gebruikte apps is WhatsApp waarvan het gebruik in de week van 9 tot en met 14 maart met maar liefst 698% steeg. 

Dat resulteerde in een 381 GBs extra datagebruik bij Movistar. Op 14 maart, de dag dat de Spaanse premier aankondigde dat er een noodtoestand zou komen, was de piek in het datagebruik, aldus Telefonica.

Wat betreft het gamen steeg het gebruik van internet met 271% van 13 tot en met 15 maart. Het datagebruik steeg met 700 GBs meer dan wat normaal is voor deze periode, mede omdat veel mensen (omdat de kinderen thuis zijn) games voor de Playstation, Xbox en smartphones downloaden.

Wat betreft het thuiswerken steeg het gebruik van Skype en Webex enorm tot vier keer meer dan normaal. Het vaste internet gebruik steeg met 26%

Het bellen met de smartphone steeg met 40% terwijl het bellen met de vaste huistelefoon met 45% steeg. Ook het dataverkeer voor de mobiele telefoons steeg met 41%.

Het gebruik van Movistar+, het platform om televisie, series en films te kijken, is ook enorm gestegen. Zo werd op zaterdag 14 maart door 8,8 miljoen mensen naar Movistar+ gekeken, 11% meer dan normaal terwijl ook het gebruik met 50% steeg.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?