Gebruik van WhatsApp in Spanje met 700% gestegen

Gebruik van WhatsApp in Spanje met 700% gestegen
Beeld: Freepik

MADRID – Volgens informatie van Spanje’s grootste mobiele telefoon en internet provider Telefonica (Movistar) is het gebruik van WhatsApp in de week voorafgaand aan de noodtoestand en het daarbij horende thuisisolement met bijna 700% gestegen. Ook het gebruik van de smartphone om te gamen steeg met 271%.

Het mag duidelijk zijn dat veel mensen juist nu tijdens de noodtoestand naar de smartphone grijpen om van alles en nog wat te doen. Een van de meest gebruikte apps is WhatsApp waarvan het gebruik in de week van 9 tot en met 14 maart met maar liefst 698% steeg. 

Dat resulteerde in een 381 GBs extra datagebruik bij Movistar. Op 14 maart, de dag dat de Spaanse premier aankondigde dat er een noodtoestand zou komen, was de piek in het datagebruik, aldus Telefonica.

Wat betreft het gamen steeg het gebruik van internet met 271% van 13 tot en met 15 maart. Het datagebruik steeg met 700 GBs meer dan wat normaal is voor deze periode, mede omdat veel mensen (omdat de kinderen thuis zijn) games voor de Playstation, Xbox en smartphones downloaden.

Wat betreft het thuiswerken steeg het gebruik van Skype en Webex enorm tot vier keer meer dan normaal. Het vaste internet gebruik steeg met 26%

Het bellen met de smartphone steeg met 40% terwijl het bellen met de vaste huistelefoon met 45% steeg. Ook het dataverkeer voor de mobiele telefoons steeg met 41%.

Het gebruik van Movistar+, het platform om televisie, series en films te kijken, is ook enorm gestegen. Zo werd op zaterdag 14 maart door 8,8 miljoen mensen naar Movistar+ gekeken, 11% meer dan normaal terwijl ook het gebruik met 50% steeg.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Er is een verschil tussen GB en Gbs. Gbs in het originele artikel verwijst naar gigabit per seconde. Dat wil zeggen dat er bij whatsapp op een gegeven moment 381Gb PER SECONDE meer dataverkeer was dan normaal. Voor gaming was dat (op dat of een ander moment) tot 700Gb PER SECONDE meer.

Let op de kleine b, grote B is Byte, kleine b is bit. 1 gigabyte (GB) is 8 gigabit. Dus 381 gigabit is een kleine 48 gigabyte, 700 gigabit is 87,5 gigabyte.

Nog altijd fout trouwens, GBs is niet hetzelfde als Gbs ? zie hierboven!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.