FC Barcelona trainer Koeman ondanks regionale lockdowns toch op vakantie in Marbella

FC Barcelona trainer Koeman ondanks regionale lockdowns toch op bezoek in Marbella
Beeld: Twitter

FC Barcelona trainer Koeman ondanks regionale lockdowns toch op vakantie in Marbella

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Heel Spanje zit deze Semana Santa Paasweek op slot met regionale lockdowns en ook al kunnen buitenlanders zonder problemen met het vliegtuig naar Spanje komen, inwoners van Spanje mogen vanwege de reisrestricties hun eigen autonome regio niet uit-reizen en andere regio’s in-reizen. Maar blijkbaar geldt dat niet voor iedereen.

Er zijn de laatste dagen diverse nieuwsberichten naar buiten gekomen over voetballers die doodleuk op ‘vakantie’ of ‘bezoek’ zijn gegaan in een andere autonome regio en daar is de Nederlandse FC Barcelona trainer Ronald Koeman bijgekomen. 

De eerste die in opspraak kwam was de Real Madrid speler Marcelo die zelf op social media een foto plaatste dat hij met zijn vrouw en kinderen bij het strand van Valencia was. Dat was dus een reis van Madrid naar Valencia wat niet is toegestaan. De regionale overheid van de Valencia regio gaat een onderzoek instellen en kan Marcelo een boete geven.

De tweede voetballer die in opspraak kwam is Gonçalo Guedes die bij Valencia speelt en doodleuk naar Ibiza is gegaan om daar even van een korte vakantie te genieten. Hij mag de Valencia regio niet verlaten en mag ook niet zomaar de Balearen betreden.

Koeman naar Marbella

Maar dat is nog niet alles want ook de Nederlandse FC Barcelona trainer Ronald Koeman heeft niet het goede voorbeeld gegeven door te denken dat hij boven de wet en boeven iedereen staat. 

Koeman is met zijn vrouw gezien in Marbella, wat dus in Andalusië ligt en waar de in Catalonië werkende en wonende Nederlander helemaal niet naartoe mag reizen.

Koeman heeft er volgens de Spaanse pers ook geen geheim van gemaakt dat hij vanuit Catalonië waar een regionale lockdown geldt naar Andalusië is gereisd waar ook een regionale lockdown en zelfs een provinciale lockdown geldt, in dit geval de provincie Málaga.

Koeman heeft een vakantiewoning in Marbella en werd daar in een restaurant gezien met Soren Lerby, oud collega van PSV Eindhoven. Een bezoek aan een tweede of vakantiewoning is echter niet toegestaan in Spanje en die regel geldt voor iedereen die in Spanje woont, dus ook voor Koeman en zijn echtgenote.

De vraag is nu, is Koeman voor werk naar Marbella gereisd om bv. een vergadering te hebben met Soren Lerby of is hij voor een korte vakantie naar de Costa del Sol gereisd? FC Barcelona heeft nu nog niets gezegd hierover en de Catalaanse club geeft alleen aan dat de trainer net zoals de rest van het team enkele dagen vrij heeft.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.