Vakantiewoning eigenaren vragen om valse schaderapporten om toch naar Alicante te reizen

Vakantiewoning eigenaren vragen om valse schaderapporten om toch naar Alicante te reizen
Beeld: Freepik (aangepast)
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De huidige corona-maatregelen nemen de autoriteiten in Spanje niet om mensen lastig te vallen maar wel om te proberen de corona-pandemie in te dammen. Als iedereen zich houdt aan de regels dan is de ellende sneller voorbij. Als mensen zich niet houden aan de regels en het gaat weer fout, dan komt de zomerperiode in gevaar en daar zit niemand op te wachten in Spanje.

Of je nu voor- of tegenstander bent van de corona-maatregelen, ze zijn er en je dient je eraan te houden. De maatregelen worden genomen om zo snel mogelijk een einde aan deze ellendige periode te maken en deze vergaande maatregelen nemen de autoriteiten echt niet voor de lol.

Helaas is het zo dat er veel mensen zijn die de regels niet zo nauw nemen en bijvoorbeeld proberen te reizen met valse negatieve PCR-testuitslagen of gewoon uit een gebied reizen terwijl dat niet is toegestaan. 

In vakantieperiodes zoals nu met de Semana Santa en Paasvakantie neemt het aantal niet-regels-opvolgende personen toe en men wil graag naar de tweede woning of het vaste vakantieadres reizen. Dat geldt voor buitenlanders maar ook voor inwoners van Spanje.

Aan de Costa Blanca heeft men gemerkt dat er een behoorlijke stijging is waargenomen van personen die om schaderapporten vragen van schades die niet bestaan. Met een vals rapport zou men een geldige reden hebben om naar een vakantiewoning te kunnen reizen want dat wordt gezien als een uitzondering om de regionale lockdowns te omzeilen in Spanje.

In de regionale krant van de Costa Blanca staat dat er bij administratiekantoren van appartementen en huizen meer dan 800 aanvragen zijn binnengekomen van eigenaren die om valse schademeldingen vragen zoals gesprongen waterleidingen of lekkages etc.

Wanneer deze administratiekantoren dat weigeren af te geven worden veel eigenaren boos en wordt er zelfs gedreigd met acties. In de krant staat verder dat de meeste aanvragen uit de Madrid regio en uit Albacete (Castilla-La Mancha) komen waarbij het gaat om personen die een vakantiewoning aan de kust hebben in de provincie Alicante.

In de provincie zijn circa 450 administratiekantoren waar duizenden tweede woningeigenaren zijn bij aangesloten. Het gaat dus om een klein aantal eigenaren dat probeert via valse schaderapporten de regionale lockdowns en de daarbij horende boetes te omzeilen maar het gebeurt wel. De politie is er inmiddels van op de hoogte gesteld en kan er rekening mee houden wanneer ze controleren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.