Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (96)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (96)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (96)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Zoals al wel bekend, hebben we een hond genaamd Donja. Voor Donja is het hebben van baasjes met een B&B een groot feest. Wat is ze blij met alle aandacht en knuffels van de gasten. We noemen haar gekscherend ons animatieteam. In de ochtend als de gasten de trap afkomen voor het ontbijt staat Donja met een flink kwispelende staart ze al op te wachten en de hele dag door is ze superblij als de gasten weer terug in huis zijn. Vooral als ze dan ook nog tijd hebben om haar te knuffelen. Maar nog belangrijker is dat de gasten Donja ook super leuk vinden. Donja is een labradoodle die anti-allergisch is, niet blaft, niet verhaart en niet ruikt. We merken wel dat ze al wat op leeftijd (11 jaar) is, want zodra er geen gasten zijn, ligt ze alleen maar te slapen en te zuchten 😀

Naast Donja hebben wij in de tuin en bijgebouwen een kat rondlopen. Tot eind september hadden wij er twee, maar helaas is kater Pom verdwenen. Kater Kerrie is nog steeds bij ons en ook gek op de gasten. Als hij in de buurt is en de achterdeur open hoort gaan, dan komt hij aangerend om zich te laten aaien. Geef je hem geen aandacht, dan gaat hij voor je voeten lopen en laat hij zich vallen om op zijn buik te worden gekroeld. Soms wel onhandig als je met dozen of volle wasmanden aan het lopen bent. Het is bij ons al een paar keer fout gegaan en met een grote brul maakte hij kenbaar dat we op hem stonden. Helaas leert hij hier niet echt van en blijft het gewoon doen. Kerrie komt niet binnen in de B&B, dit hebben wij hem wel kunnen aanleren en hij is daar heel braaf in.

De afgelopen week was het volle bak bij ons. Veel mensen hebben de weken rond Pasen aangegrepen om er eens lekker tussenuit te gaan. Sinds een aantal maanden serveren wij op een aantal dagen in de week avondeten en zo ook deze week. Heel gezellig met z’n allen rond de grote tafel en de gasten leren elkaar hierdoor ook kennen. Op het menu deze week stond: Kip Parmigiana, een super grote schaal Paella en verse pizza uit de pizzaoven. Het viel allemaal goed is de smaak. Het was dus een gezellige drukte bij ons en ook de aankomende week kunnen we nog een aantal gasten verwachten.

We hebben nog een update beloofd over de veranda, die we eigenlijk beter een serre kunnen noemen. Als we de tuindeuren dicht doen is het namelijk een afgesloten woon / leefruimte. De dakpanelen zitten er al een poosje op. Tom is bezig met de regengoten te bevestigen. We zijn aan het bedenken waar we lichtpunten willen en hebben onze voorraad tweedehands lampen opgezocht. Altijd weer leuk om spullen tevoorschijn te halen die al meer dan twee jaar geleden zijn gevonden en opgeslagen lagen. Vaak weten we niet meer goed wat we hebben liggen en dan is de verrassing des te groter.

Feliz Pascua, Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud