skip to Main Content
Tarragona is vanaf nu een “katvriendelijke” stad

Tarragona is vanaf nu een “katvriendelijke” stad

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De Catalaanse stad gelegen in de gelijknamige provincie aan de Costa Dorada zal vanaf nu door het leven gaan als “ciudad amiga de los gatos” ofwel een stad die katvriendelijk is geworden. De gemeente heeft daarvoor een besluit aangenomen welke in gang werd gezet door verschillende organisatie die proberen de katten die op straat leven te helpen. Tarragona is daarmee een van de weinige steden in Spanje geworden die belooft voor de katten te zorgen.

De oude Romeinse stad Tarragona staat nu weer in verbinding met de Italiaanse stad Rome nu de gemeente deze week, zoals al eerder in Rome, een motie heeft aangenomen waarin te lezen is dat ze vanaf nu katvriendelijk zijn of een stad die de katten als vrienden ziet. Dankzij de inzet van katten organisaties zoals GAIA Tarragona en Tarraco Gats heeft de gemeente nu de verplichting om regels op te stellen in het voordeel van en de bescherming van de straatkatten.

Zo zijn de katten vanaf nu beter beschermd wat betreft mishandeling wat nu strafbaar is geworden, het in de steek laten, wat tevens strafbaar is en men heeft nu de verplichting financieel de verschillende katten organisaties te ondersteunen in hun werk de op straat levende katten te registreren, steriliseren en te verzorgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Helemaal met Leona en Ronald eens, konden we dit maar op deze aardbol overal laten gelden en dan tevens ook voor de mensen dan was er al veel elende opgeruimd, maarja dat zal nog wel een lange droom blijven, maar ieder begin is toch een goede stap in de richting.

  2. helemaal geweldig van dit stadje het is een voorbeeld voor heel spanje en de europa
    maar eigelijk moet dit voir alle dieten gelden dat er goed voor ze gezorgd wordt en ze te helpen in nood
    van dit bericht worden we blij
    top

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken