Tarragona is vanaf nu een “katvriendelijke” stad

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Tarragona is vanaf nu een “katvriendelijke” stad

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De Catalaanse stad gelegen in de gelijknamige provincie aan de Costa Dorada zal vanaf nu door het leven gaan als “ciudad amiga de los gatos” ofwel een stad die katvriendelijk is geworden. De gemeente heeft daarvoor een besluit aangenomen welke in gang werd gezet door verschillende organisatie die proberen de katten die op straat leven te helpen. Tarragona is daarmee een van de weinige steden in Spanje geworden die belooft voor de katten te zorgen.

De oude Romeinse stad Tarragona staat nu weer in verbinding met de Italiaanse stad Rome nu de gemeente deze week, zoals al eerder in Rome, een motie heeft aangenomen waarin te lezen is dat ze vanaf nu katvriendelijk zijn of een stad die de katten als vrienden ziet. Dankzij de inzet van katten organisaties zoals GAIA Tarragona en Tarraco Gats heeft de gemeente nu de verplichting om regels op te stellen in het voordeel van en de bescherming van de straatkatten.

Zo zijn de katten vanaf nu beter beschermd wat betreft mishandeling wat nu strafbaar is geworden, het in de steek laten, wat tevens strafbaar is en men heeft nu de verplichting financieel de verschillende katten organisaties te ondersteunen in hun werk de op straat levende katten te registreren, steriliseren en te verzorgen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.