Tarragona is vanaf nu een “katvriendelijke” stad

Oeps ... foto ontbreekt!

Tarragona is vanaf nu een “katvriendelijke” stad

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De Catalaanse stad gelegen in de gelijknamige provincie aan de Costa Dorada zal vanaf nu door het leven gaan als “ciudad amiga de los gatos” ofwel een stad die katvriendelijk is geworden. De gemeente heeft daarvoor een besluit aangenomen welke in gang werd gezet door verschillende organisatie die proberen de katten die op straat leven te helpen. Tarragona is daarmee een van de weinige steden in Spanje geworden die belooft voor de katten te zorgen.

De oude Romeinse stad Tarragona staat nu weer in verbinding met de Italiaanse stad Rome nu de gemeente deze week, zoals al eerder in Rome, een motie heeft aangenomen waarin te lezen is dat ze vanaf nu katvriendelijk zijn of een stad die de katten als vrienden ziet. Dankzij de inzet van katten organisaties zoals GAIA Tarragona en Tarraco Gats heeft de gemeente nu de verplichting om regels op te stellen in het voordeel van en de bescherming van de straatkatten.

Zo zijn de katten vanaf nu beter beschermd wat betreft mishandeling wat nu strafbaar is geworden, het in de steek laten, wat tevens strafbaar is en men heeft nu de verplichting financieel de verschillende katten organisaties te ondersteunen in hun werk de op straat levende katten te registreren, steriliseren en te verzorgen.

Ga naar de inhoud