Politie onderzoekt mogelijke ontvoering op Tenerife van twee meisjes door hun vader

Politie onderzoekt mogelijke ontvoering op Tenerife van twee meisjes door hun vader
Beeld: Asociación SOS Desaparecidos

Politie onderzoekt mogelijke ontvoering op Tenerife van twee meisjes door hun vader

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De Guardia Civil politie is al dagen op zoek naar een 37-jarige man, vader van twee dochters va 1 en 6 jaar die sinds dinsdag 17 uur niet meer gezien zijn. De man had om 21 uur op dezelfde dinsdag zijn dochters aan hun moeder moeten teruggeven maar dat is niet gebeurd.

Terwijl de Guardia Civil het eiland Tenerife onderzoekt om aanwijzingen te vinden over waar de vader en zijn dochters zijn, houdt de politie ook rekening met een mogelijke ontvoering.

Afgelopen dinsdag meldde Betariz Z, de moeder van de twee meisjes Anna en Olivia van 1 en 6 jaar, zich bij de Guardia Civil omdat ze een telefoontje had gehad van haar 37-jarige ex partner en vader van de meisjes Tomás G. In dat gesprek meldde de vader dat de moeder haar kinderen en hem nooit meer zou terugzien.

Blijkbaar heeft de moeder van de twee meisjes in december 2020 al melding van bedreiging gedaan bij de Guardia Civil maar ze wou geen aangifte doen tegen haar voormalige partner en vader van haar dochters. De agenten besloten echter toch de zaak in de gaten te houden en in maart had het tweetal opnieuw contact, dit keer zonder bedreigingen.

Op woensdag wist de Guardia Civil de man te achterhalen nadat hij was opgenomen op beveiligingscamera’s van de jachthaven van Güímar. Daar werd de man dinsdagavond gezien toen hij drie keer achter elkaar naar zijn boot ging. 

Volgens een beveiligingsbeambte leek het erop alsof de man koffers en zakken aan boord bracht. Rond 00.30 uur vertrok Tomás G. met zijn boot uit de haven. Deze boot werd later leeg teruggevonden.

In de jachthaven is de auto van Tomás G. teruggevonden en onderzocht door de politie terwijl de agenten op donderdag al drijvend in zee een kinderzitje hebben gevonden waarbij niet zeker is of deze met deze mogelijke ontvoeringszaak te maken heeft.

Nu zoekt de Guardia Civil ter land, ter zee en in de lucht naar de vader en zijn twee dochters van 1 en 6 jaar terwijl de moeder hoopt op een snelle terugkeer van haar dochters.

Ga naar de inhoud