Geen geld voor een camper en geen zin in een camping in Spanje? Probeer dit eens!

Geen geld voor een camper en geen zin in een camping in Spanje? Probeer dit eens!
Beeld: Decathlon

Geen geld voor een camper en geen zin in een camping in Spanje? Probeer dit eens!

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De winkelketen Decathlon heeft een nieuw product op de markt gebracht wat de moeite waard is om te vermelden. Het gaat om een tent maar niet zomaar een tent. Avonturiers zijn er al mee bekend maar de ‘gewone’ vakantieganger wellicht niet. Heb je geen geld voor een camper en heb je geen zin in een camping maar heb je wel een personenwagen met dak … dan is deze daktent van Quechua wellicht een idee.

Quechua is een van de huismerken van Decathlon waarmee de Franse sport- en vrijetijdskleding winkelketen veel producten op de markt brengt. Daaronder ook deze daktent die officieel de MH500 FRESH & BLACK tent voor 2 personen heet. Het gaat om een snel op te zetten daktent die dus niet op de grond maar bovenop het dak van jouw eigen personenwagen geplaatst wordt. Slapen op je dak dus!

De daktent wordt bevestigd op de eigen dakdragers en biedt plaats aan twee personen (let op het gewicht die de dakdragers aankunnen!). In Spanje kost deze daktent, die de naam ‘Tienda Campaña Rooftop’ heeft gekregen, 1.189,99 euro waar alle benodigde materialen bij inbegrepen zijn. Daarbij hebben we het over de tent zelf, een geïntegreerde schuimmatras, een aluminium ladder van maximaal 250 centimeter in uitgevouwen stand, een hardware kit (4 platen met schroeven en ringen), een speciale schoenenzak die je aan de buitenkant makkelijk kunt vastmaken en een bevestigingsriem voor accessoires aan de onderkant van de tent zoals voor kleding of handdoeken en opbergvakken aan de binnenkant van de tent.

Het zal zeker niet het comfort bieden van een bed in een camper of in een wat grotere tent maar met deze tent op het dak kun je overal slapen waar je maar wilt (met inachtname van de lokale, regionale en landelijk geldende regels wat betreft het vrij kamperen). 

De tent zelf is 139 centimeter breed, 237 centimeter lang en 106 centimeter hoog. De meegeleverde matras heeft een afmeting van 140x235x5 centimeter. Volgens Decathlon duurt het opzetten van deze daktent nog geen 5 minuten. De tent wordt geleverd met een speciale hoes die het vervoer en dus het rijden makkelijker maakt. Voor meer technische details kun je de website en de daar gepubliceerde video bekijken.

Bekijk HIER de Spaanse website met alle informatie of HIER de Belgische website (op dit moment uitverkocht) en HIER de Nederlandse website van Decathlon (op dit moment niet op voorraad).

  • daktent1
  • daktent2
  • daktent3
  • daktent4
  • daktent5
  • daktent6
  • daktent7
Ga naar de inhoud