Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (6) 

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (6) 
Beeld: Casa Rodriguillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (6) 

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In maart 2018 emigreren Tom en Danielle van Leeuwen samen met hun hond Donja naar Spanje. In oktober 2020 kopen zij in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Ze combineren zoveel mogelijk oude materialen met hedendaags comfort. Casa Rodriquillo wordt een klimaatneutrale B&B. In één van de bodegas hebben ze een curiosawinkel gerealiseerd, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en VIDEO (onderaan artikel).

Yeahhh, afgelopen week is de stukadoor op de eerste verdieping begonnen met het stucen van de wanden en tussen de dakbalken. Wat een verschil maakt dat zeg, en wat wordt het mooi! In een paar dagen ondergaat een kamer een ware metamorfose en wordt Tom zijn wekenlange noeste arbeid verstopt achter een nette stuclaag. Het is natuurlijk de bedoeling dat je niets meer ziet van alle kabels, buizen en andere lelijke zaken, maar aan de andere kant is het ook wel jammer dat je niets meer ziet hoeveel uren voorbereiding eraan vooraf zijn gegaan…

Gaandeweg het hele process realiseren we ons pas hoeveel denk- en regelwerk er eigenlijk in een verbouwing zit. Dat hebben we misschien wel een beetje onderschat. Wij dachten dat we meer konden helpen met het verbouwen, maar regelmatig zitten we uren online te speuren naar bijvoorbeeld badkamerkranen, waterbesparende douchekoppen en ventilatiesystemen voor in de badkamers of zijn we dagen zoet met het uitzoeken van badkamertegels. Ook stoppen we veel tijd in het bedenken wat onze toekomstige gasten handig gaan vinden en gaan daar gelijk rekening mee houden.

Wij proberen zoveel als mogelijke originele details te behouden, maar we kijken ook zeker wel naar het comfort. Zo hergebruiken we veel van de originele binnendeuren. Helaas waren de oude slaapkamer deuren voor de kamers op de eerste verdieping niet praktisch. Allereerst waren ze erg laag en ook nog een heel dun. Dit leek ons voor een Casa Rural niet fijn. Het is niet handig als mensen alsmaar moeten bukken om hun kamer binnen te gaan en dat eventuele rumoer op de gang voelt alsof er helemaal geen deur is! Dus hebben we nieuwe deuren voor de slaapkamers besteld. Deuren met een rustieke uitstraling die naar ons gevoel passen in het huis en deze zijn een aantal dagen geleden geleverd, dus weer een puntje om af te strepen.

Een ander puntje waar we de afgelopen weken druk mee zijn geweest en eigenlijk nog steeds, zijn lichtpunten. Ook hiervoor is het zaak om van tevoren goed te bedenken wat we willen en dan vooral op de eerste verdieping. Sommige plafonds zijn zo hoog dat wij zelf niet zo makkelijk een lamp kunnen ophangen. Dus hebben we ervoor gezorgd dat we alle hanglampen al in huis hebben. Zodra de elektra draden getrokken worden, monteren we op hetzelfde moment de hanglampen. Even een leuk feitje, Tom heeft uitgerekend dat we minstens 75 hang- en wandlampen gaan ophangen in het huis en dan zijn dus de staande lampen nog niet meegerekend…

Op het moment van verschijnen van deze blog is het eind april en wij hadden gehoopt dat er dan één kamer klaar zou zijn. Helaas is dit nog niet het geval en zijn wij terwijl je dit leest weer dozen en koffers aan het inpakken en verhuizen we naar een ander tijdelijk onderkomen. Hopelijk voor een klein maandje… // Hasta pronto, Tom y Danielle.

Ga naar de inhoud