Beveiligingsfirma Prosegur neemt robothond in gebruik bij tennistoernooi Madrid

Beveiligingsfirma Prosegur neemt robothond in gebruik bij tennistoernooi Madrid
Beeld: Prosegur

Beveiligingsfirma Prosegur neemt robothond in gebruik bij tennistoernooi Madrid

MADRID – De Spaanse beveiligingsfirma Prosegur toont mee te zijn met de hoogtechnologische moderne tijd. Het bedrijf neemt binnenkort voor hun bewakingsactiviteiten een intelligente robothond in gebruik. Dat zal voor het eerst gebeuren tijdens het Mutua Madrid Open tennistoernooi.

Prosegur beloofde eerder al een voorbeeldfunctie op te nemen op vlak van innovatie in de beveiligingssector. Binnenkort voegt zij de daad bij het woord tijdens de Mutua Madrid Open, het belangrijke tennistoernooi dat in de Spaanse hoofdstad wordt beslecht. Prosegur is namelijk van plan een robothond in te zetten die zal bijdragen aan de veiligheid van de circa 300.000 bezoekers die het toernooi elk jaar verwelkomt. De hond luistert naar de Engelse naam Yellow.   

Om er voor te zorgen dat Yellow de juiste taken op zich neemt, zocht Prosegur haar heil bij de artificiële intelligentie van het platform GenzAI. Die software staat de hond toe via 5G alle nodige informatie aan het controlecentrum door te spelen. Yellow zal zo in staat zijn de video’s die hij maakt te analyseren, verdachte zaken op te merken en indien nodig alarm te slaan. Hij beschikt over een uitgebreide reeks sensoren die de data uit zijn omgeving bundelen. Zo is Yellow in staat de temperatuur te meten (en zo brand te detecteren) of de aanwezigheid van gassen op te merken. Via het controlecentrum zal Yellow ook kunnen communiceren met iedereen die in zijn buurt komt.

Tijdens het Mutua Madrid Open toernooi zal Yellow zowel ’s nachts als overdag in de installaties rondwandelen en het terrein bewaken. Ook zal hij dienst doen als ‘VIP’ bewaker en spelers of trainers vergezellen tijdens hun verblijf. Yellow is in staat trappen te beklimmen en zich over oneffen terrein te bewegen. Hij kan obstakels vermijden en een kaart van het terrein opstellen. De Spaanse bewakingshonden maken zich gelukkig nog geen zorgen dat robots binnenkort misschien al hun werk zullen afnemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.