Real Madrid wint 35e landstitel in Spaanse La Liga competitie

Real Madrid wint 35e landstitel in Spaanse La Liga competitie
Beeld: @realmadrid / twitter

Real Madrid wint 35e landstitel in Spaanse La Liga competitie

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Real Madrid heeft zaterdagmiddag 30 april de 35e landstitel gewonnen na een 4-0 winst op Espanyol. De ‘koninklijke’ Real Madrid heeft het hele seizoen 2021/2022 al de beste resultaten weten te behalen en is dit voetbalseizoen (voorlopig) met 81 punten geëindigd wat er meer zijn dan de 64 van Sevilla, 63 van FC Barcelona en 61 van Atlético Madrid. De landstitel is gewonnen in de 34e speelronde want er moeten hierna nog vier wedstrijden gespeeld worden om de 38 wedstrijden af te ronden.

Real Madrid wist de 35e landstitel voor eigen publiek in het Santiago Bernabeu stadion te winnen. Dat gebeurde vorig jaar in 2021 ook al maar toen zonder publiek. Dit jaar was er wel publiek aanwezig en was het weer zoals vanouds groot feest. Dat feest zal verder de hele avond nog gevierd worden in de Spaanse hoofdstad. 

Het voetbalseizoen 2021/2022 is echter nog niet afgelopen want en er moeten nog 4 speelrondes gespeeld worden, maar de rivalen Sevilla, FC Barcelona en Atlético Madrid kunnen real Madrid onmogelijk nog inhalen.

Real Madrid heeft zo de 35e La Liga competitie weten te winnen. FC Barcelona heeft nog steeds 26 landstitels op naam staan, Atlético Madrid 10 en Athletic Club Bilbao heeft 7 landstitels.

Ga naar de inhoud