10x mooiste hotels in Spanje volgens de gasten

10x mooiste hotels in Spanje volgens de gasten
Beeld: Redactie

10x mooiste hotels in Spanje volgens de gasten

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Er zijn in Spanje natuurlijk duizenden hotels in alle categorieën te vinden, maar er zijn altijd hotels die eruit springen zoals de onderstaande hotels in ons 10x lijstje van mooiste hotels volgens de beoordelingen van de gasten. De website Holidayguru heeft alle gegevens verzameld van beoordelingen waarin het woord ‘bonito’ of ‘mooi’ werd gebruikt om zo deze lijst te kunnen samenstellen.

Je zou het misschien niet verwachten, maar de mooiste hotels volgens de gasten zijn niet aan de populaire Middellandse Zeekust, de Balearen of Canarische Eilanden te vinden, maar bevinden zich juist in het binnenland van Spanje, in het noorden en midden van het Spaanse vasteland en aan de Atlantische Oceaan. Misschien is dat ook niet zo verwonderlijk omdat juist daar de mooiste historische gebouwen te vinden zijn zoals kastelen, kloosters en paleizen die omgetoverd zijn tot mooie hotels.

boltana
Beeld: Barcelcó / web

1. Barceló Monasterio de Boltaña (Huesca)

Met meer dan 570 vermeldingen als ‘mooi’ is dit hotel het mooiste hotel volgens de gasten. Het vijfsterrenhotel Barceló Monasterio de Boltaña is gelegen in de gelijknamige plaats (Boltaña) in een indrukwekkende natuurlijke omgeving aan de oevers van de rivier de Ara in de provincie Huesca. Het hotel bevindt zich in een prachtig gebouw uit de 16e eeuw, een oud klooster waarbij de overdekte binnenplaats (nu lounge) bijna een museum is met sculpturen, schilderijen en andere curiosa.

melia
Beeld: Melía / web

2. Gran Meliá Palacio de Isora (Tenerife)

Op de tweede plek met 378 vermeldingen van het woord ‘mooi’ staat dit spectaculaire vijfsterrenresort op Tenerife dat de natuurlijke schoonheid van het eiland omarmt en uitpakt met het langste oneindige zwembad van Europa. Het hotel beschikt ook over zeven restaurants en biedt directe toegang tot het strand en de natuurlijke zout water zwembaden.

parador1
Beeld: Paradores / web

3. Parador de Sigüenza (Guadalajara)

Het middeleeuwse kasteel dat de thuisbasis vormt van de Parador de Sigüenza domineert de hele stad en heeft 346 vermeldingen. Koningen, kardinalen en bisschoppen hebben in deze 12e-eeuwse vesting gewoond, die boven op een Arabische citadel is gebouwd. Zowel van binnen als van buiten maakt het kasteel indruk met zijn geplaveide binnenplaats, kamers met houten balkons, 13e-eeuwse romaanse kapel en een gewelfde eetzaal, die je doet reizen naar het verleden.

paleis
Beeld: Palacio de los Velada / web

4. Palacio de los Velada (Ávila)

Een verblijf in dit hotel met 329 ‘mooi’ vermeldingen, is als een reis door de tijd. Het Palacio de los Velada bevindt zich in een indrukwekkend 16e-eeuws paleis met luxueuze kamers. De lichte centrale binnenplaats wordt omringd door een galerij van bogen die het historische gebouw onthult. Bovendien ligt het hotel naast de kathedraal van Ávila, een van de mooiste ommuurde steden van Spanje.

ilunion1
Beeld: Ilunion / web

5. Ilunion Mérida Palace (Mérida)

Dit hotel in Extremadura heeft met 290 vermeldingen een plekje op de lijst verdiend. Het gerestaureerde 15e-eeuwse paleis bevindt zich op het Plaza de España, op slechts 200 meter van de Romeinse tempel van Diana. Bovendien biedt het hotel een fitnessruimte, sauna en binnenplaatsen.

iberostar 1
Beeld: Iberostar / web

6. Iberostar Royal Andalus (Cádiz)

Op de zesde plaats met 286 vermeldingen, vinden we dit hotel in Chiclana de la Frontera aan de Costa de la Luz. Het Iberostar Royal Andalus ligt aan het strand van La Barrosa en biedt kamers met balkon en uitzicht op zee, evenals 6 buitenzwembaden, een overdekt zwembad en een golfbaan ontworpen door Severiano Ballesteros.

ilinion2
Beeld: Ilunion / web

7. Ilunion Calas de Conil (Cádiz)

Op de zevende plaats staat deze accommodatie naast Conil de la Frontera, de tweede in Cadiz op de lijst met 285 vermeldingen van het woord ‘mooi’. Met uitzicht op de kliffen en gelegen aan de boulevard van Roche, biedt het alles wat je nodig hebt voor een zomervakantie aan de Costa de la Luz, die zonder twijfel haar naam eer aandoet.

nh
Beeld: NH / web

8. NH Collection Cáceres (Cáceres)

Zoals ze zelf benadrukken, is het NH Collection Cáceres Palacio de Oquendo gevestigd in een indrukwekkend gerestaureerd stenen paleis uit de 16e eeuw, een van de oudste in de stad en goed voor 262 ‘mooi’ vermeldingen. Het is ook gelegen nabij een van de poorten van de buitengewone ommuurde stad Cáceres, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

barceloa
Beeld: Barceló / web

9. Barceló Cabo de Gata (Almería)

Ongetwijfeld behoort dit tot een van de mooiste hotels van Spanje, iets wat door de gasten wordt bevestigd met 247 vermeldingen van het woord ‘mooi’ Met directe toegang tot het natuurpark Cabo de Gata is het een onvergelijkbare bestemming voor liefhebbers van strand, zon en natuur. Het hotel beschikt over 4.000 m² aan tuinen, 4 buitenzwembaden en diverse restaurants en bars, zowel binnen als buiten.

parador3
Beeld: Paradores / web

10. Parador de Lerma (Burgos)

Dit Parador-hotel heeft 242 vermeldingen gekregen en bevindt zich op het grote plein van Lerma, een van de grootste pleinen in Spanje met bijna 7.000 m². Zelfs Napoleon Bonaparte heeft hier geslapen. Naast de indrukwekkende gevel zijn de binnenplaats en het klooster opvallende kenmerken, de plaats waar Lope de Vega 500 jaar geleden zijn werken presenteerde.

Ga naar de inhoud