Search
menu
Search

Automobilist hamert flitskast kapot in Santiago de Compostela

Automobilist hamert flitskast kapot in Santiago de Compostela
Beeld: hrstklnkr via canva.com

Automobilist hamert flitskast kapot in Santiago de Compostela

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een automobilist heeft met een hamer een flitskast of verkeersradar kapotgemaakt in Conxo, in Santiago de Compostela. Het individu ging in de vroege ochtend zijn auto uit en hamerde herhaaldelijk op de flitskast, totdat een van de glazen plaatjes brak. Het gaat om een vaste verkeersradar die op een weg staat waar je maar vijftig kilometer per uur mag. Het is een van de gevreesdste flitskasten in Galicië, omdat er een enorme hoeveelheid boetes te danken is aan die verkeersradar, maar liefst 17.000 min drie maanden tijd.

Volgens de burgemeester van Santiago de Compostela, is de man al geïdentificeerd door de lokale politie dankzij verkeerscamera’s. Het gaat om een bewoner van O Milladoiro, een wijk van Ames (A Coruña) die grenst aan Santiago. Hij reed om twee uur in de ochtend naar de flitspaal en op het moment dat hij ter hoogte van de kast was, is hij uit zijn auto gestapt en sloeg hij met een hamer op de verkeersradar. 

Het is nog niet bekend of de bestuurder ook een boete had gekregen door deze flitskast, hoewel de acties van de man er zeker op wijzen dat dit waarschijnlijk zo is. Om van zijn woonplaats in O Milladoiro naar Santiago te komen, kom je ook langs deze verkeersradar. 

De wethouder van Santiago de Compostela laat weten dat de man alleen het glazen plaatje heeft weten te vernielen en dat de flitskast zelf nog altijd functioneel is. Deze verkeersradar was altijd al berucht en zorgde direct voor veel boetes. Hij werd geïnstalleerd in 2020 en zorgde al in de eerste drie maanden voor ongeveer zeventienduizend boetes. 

De oppositie beweerde toen dat de verkeersradar een cadeau geweest zou zijn aan de gemeente van Santiago van het bedrijf dat de boetes beheerde. Dit bedrijf zou daarvoor 25% van de opbrengst ontvangen. Het is niet duidelijk wat hier precies van waar is.

Ga naar de inhoud