Politie opent de jacht op mini-sleutelkluisjes van toeristen appartementen in Málaga

Politie opent de jacht op mini-sleutelkluisjes van toeristen appartementen in Málaga
Beeld: Andrey Popov via canva.com

Politie opent de jacht op mini-sleutelkluisjes van toeristen appartementen in Málaga

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De gemeente Malaga gaat actie ondernemen om elementen die verkeerd gebruikmaken van de openbare ruimte en het stedelijk meubilair van de stad te verwijderen. Deze maatregel volgt op de ontdekking van sloten, sleutelkastjes en andere items van toeristen appartementen die verkeerd gebruikmaken van de openbare ruimte. KLIK HIER om foto’s te zien van de mini-kluisjes in Málaga.

De sloten of kastjes die worden gebruikt om sleutels van vakantiewoningen op te bergen, zijn steeds meer te zien en zijn aanwezig op de meest gevraagde locaties voor toeristen. Ze gebruiken het ‘low-cost’-model om tijdelijke accommodaties aan te bieden en vervangen het klassieke slot met een numerieke code om toegang te krijgen tot de vakantiewoningen.

Deze mini-kluisjes worden opgehangen aan hekken of op gevels geïnstalleerd als een goedkopere oplossing om woningen flexibel toegankelijk te maken. De eenvoudigste kluisjes werken met een numerieke code die, bij het invoeren van de juiste combinatie, toegang biedt tot de sleutels van de toegangspoort en de woning die binnenin worden bewaard. Om de sleutels terug te geven, wordt meestal gevraagd om ze in een brievenbus te deponeren of ze in de woning achter te laten, zodat de poetsploeg ze terug in het kluisje kan leggen.

Op deze manier is er niemand nodig om de gasten te verwelkomen, wat de kosten van de service verlaagt. Een snelle zoekopdracht op internet laat zien dat dit soort mini-kluisjes verkrijgbaar zijn vanaf 20 euro. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze zich vermenigvuldigen in de straten van het stadscentrum. Vooral omdat er meer dan 4.800 vakantiewoningen zijn in het centrum van de stad, tegenover slechts 4.200 geregistreerde inwoners. Als we kijken naar het aantal kinderen, is de verhouding zelfs meer dan 11 op 1.

Vanaf nu zullen lokale politie en openbare inspectie-eenheden verschillende patrouilles uitvoeren en proces-verbaal opmaken op punten waar deze situatie wordt gedetecteerd. De gemeentelijke operationele diensten zullen deze elementen in overeenstemming met de politie verwijderen.

Ga naar de inhoud